Avainsana-arkisto: Devia Crucis

Path Of Mine – Demo 2010

Path Of Minen demoa tervehdin ilolla, paitsi avausraidan introssa kuultavien kirkonkellojen takia, myös sen lyhyyden vuoksi. Toisaaltaa tässä tapauksessa kaksi biisiä jättävät vähän vaillinaisen kuvan tämän hämeenlinnalaisnelikon kyvyistä, sillä ensimmäisen biisin vähän geneerisempi mutta jämäkästi toteutettu metalcore ja kakkosbiisin vähän rönsyilevämpi meuhkaaminen jättävät vähän sekavan kuvan bändin kyvyistä ja suuremmista suuntaviivoista.

Kuten sanottu, avausraita Twelve on vähän turhan tyypillinen mutta kuitenkin toimiva tsipale, jossa kirkonkelloja kuullaan intron lisäksi myös parissa välikohdassa, mistä toki annamme isot plussat. Death Like Wall tarjoaa vähän eteerisempiä tunnelmia, mutta muuten siitä ei oikein tahdo saada kiinni, vivahteikkuus kostautuu hienoisena sekavuutena. Uskomatonta kyllä, olisin toivonut kappaleeseen vähän enemmän pituutta, jotta alun rakentelulle olisi jäänyt enemmän tilaa.

Kautta linjan rytminvaihtelut vievät kappalieta mukavasti eteenpäin ja aavistuksenomaiset black metal -vaikutteet tuovat lisämaustetta musiikkiin. Jos ei muuta, niin itse tuotettu ja äänitetty ensidemo on väkevä taidonnäyte vuodesta 2007 yhdessä rymistelleeltä ryhmältä (vuoden 2010 alkuun bändi toimi nimellä Devia Crucis) myös yleisvaltaisesta musalifeosaamisesta, jota omaavilta ryhmiltä on luvassa ennenpitkää onnistumisia myös levytyspuolella. Ei sillä että tämäkään nyt kovin kauas sellaisesta jäisi.

Devia Crucis – Seeking For My Guide

Devia Crucisin toinen demo ”Seeking For My Guide” esittelee varsin valmiin kuuloisen orkesterin. Hämeenlinnan suunnalta ponnistavan bändin soitto on hemmetin tiukkaa ja biiseissä riittää dynamiikkaa. Yhtyettä vaivaa kuitenkin tietynlainen kasvottomuus; samalla death metal kentällä kun on yrittäjää jo sen verran, että massasta erottuminen olisi sangen suotavaa. Mutta eipä hätää; saatekirjeen mukaan armeijan harmaat rajoittavat tällä hetkellä bändin luovaa toimintaa, joten oletan Devia Crucisin kavereiden olevan verrattain nuoria. Soittotaitoa bändiltä jo löytyy, joten eiköhän sitä omaa ilmettäkin saada mukaan ihan luonnostaan tulevien julkaisujen myötä. Mistään suurista puutteista kun ei ole kyse.

www.myspace.com/deviacrucis