Avainsana-arkisto: Defiled Icon

Defiled Icon – Laskeuma

Seinäjoen Defiled Icon on edennyt ”Mädästä ruumiista” ”Laskeumaan”. Yhtye soittaa toisellakin demollaan perinnetietoista, pääasiassa Florida-mallin death metallia perinteisen varmoin ottein. Defiled Icon ei missään tapauksessa kirjoita death metallin sääntökirjaa uudestaan, mutta on lukenut sen ainakin hyvin. Yllätyksiä ei vyörytetä niskaan, mutta laadukasta kuolonmetallia kyllä senkin edestä.

Defiled Icon vakuutti jo aiemmin, mutta nyt ”Laskeumalla” pamahtaa kovemmin. Bändi on kehittynyt useallakin eri osa-alueella, muuttunut varmaotteisemmaksi. Biiseillä on taipumusta paukauttaa turpaan kovempaa ja mieleenpainuvammin kuin ”Mädällä ruumiilla”, ja soundipuolellakin on tehty lähinnä vain korvaa miellyttäviä korjauksia.

Suomeksi death metallinsa vääntävä Defiled Icon pitää perusasiat mielessä ja vaikutteet selkeästi tiedostettuna, sekä musiikilliset että sanoitukselliset. Varsinkin kappaleeseen Yksi laukaus, yksi ruumis on ilmeisesti haettu Sotajumala-vivahdetta. Nyt Defiled Iconin kannattaa varoa, ettei se lähde liiaksi Sotajumalan reiteille ja päädy vain Sotajumala-pastissiksi. Mutta mikäli death metal uppoaa, ei ole mitään oikeaa syytä siihen minkä takia myös Defiled Icon ei uppoaisi myös.

Defiled Icon – Mätä ruumis

Seinäjokelaisen Defiled Iconin ensidemo ”Mätä ruumis” on hyvin määrätietoisesti ja hapuilematta tehty rieskale. Selkeiden kömmähdysten ohella tosin puuttuvat ne päät sijoiltaan repivät jyrähdykset, vaikka jo aloitusbiisi Lobotomia paljastaa yhtyeessä olevan ihan kyvykkäitä säveltäjiäkin. ”Mätä ruumis” on hyvin tehtyä ja toimivaa perusmurjomista; tuplabasarit nakuttavat ja virveli kuulostaa hieman ontolta, mutta laulajan korinasta sentään erottaa laulukielen. Vaikuttajista ainakin Cannibal Corpsen nimi tulee alituiseen mieleen. Tuskinpa myöskään vallan kauheasti erehdyn, jos arvaan miesten keränneen soittokokemusta jo toisaalla.

Musiikki ei ehkä tuota yllätyksiä, mutta death metallille epätyypillisesti Defiled Iconin laulukieli on suomi. Itseäni hämää vähäsen laulukielen tuoma ristiriita; bändin nimi kun on kuitenkin englanniksi. En mielelläni kuitenkaan näkisi Defiled Iconia vääntämässä englanniksi, sillä lontooksi kurnuttavia dödöbändejä on tässäkin maassa jo ihan tarpeeksi. Tokihan Suomessa on aiemminkin tulkittu death metallia suomeksi, mutta tällä alalla ne bändit ovat vähemmistössä ja jo pelkästään siksi Defiled Icon erottautuu edukseen. Se ei kuitenkaan vielä tee ”Mädästä ruumiista” hiottua timanttia.