Avainsana-arkisto: Deathwish Inc.

AC4 Deathwishille, näytebiisi eetterissä

Maaliskuun lopussa Suomeen kolmen keikan minirundille saapuva ruotsalainen hardcore/punk-yhtye AC4 on kiinnitetty Deathwish-levy-yhtiölle (mm. Converge, Kylesa, Victims). Yhtyeen ”Burn The World” -niminen toinen pitkäsoitto ilmestyy maaliskuun 18. päivä yhteistyössä bändin laulajan Dennis Lyxzenin Ny Våg -lafkan kanssa, joka vastaa levyn julkaisusta Skandinaviassa.

Yhtye on julkaissut esimakua levyltä ”Breakout”-näytebiisin muodossa, joka on kuultavissa alla.

www.facebook.com/AC4official
www.nyvag.com
deathwishinc.com

Eri esittäjiä – Death Comes Ripping

Converge-yhtyeen nokkamiehenäkin tunnetun Jacob Bannonin luotsaama Deathwish inc. -levy-yhtiö lähestyy potentiaalisia asiakkaitaan sampler-levyn keinoin. Lätty sisältää 16 biisiä enemmän tai vähemmän metallista hardcorea, painotuksen ollessa välillä enemmän tai lähes pelkästään sanalla metalli ja toisinaan taas enemmän harkossa.

Suorastaan vanhan liiton hevi-meininkiä levyllä edustavat bändit Doomriders ja So Be It, joista viimeksi mainittu onnistuu näin ensi kuulemalta yllättämään positiivisesti yksinkertaisella, mutta toimivalla hevijyrällään. Kieroutuneella tavallaan onnistuu tuo myöskin kuulostamaan sekoitukselta Venomia, Judgea ja Amebixia… sairasta,eikö? Embrace Today yllättää uudella materiaalillaan kahden biisin voimin, joista toinen on Panteraa ja toinen on lähes emostelua. En oikein ole vielä tavoittanut kappaleiden yhteyttä bändin aiempaan materiaaliin. Ehkä moista ei ole. Silti, ei huonoimmasta päästä tällaisenaankaan, ehkä vähän ponnetonta tosin.

Ninen junttahevi toimii myös amerikkalaisten kokoelmalla, ”Watching The Train Go By” on hyvä perusrypistys. Deathwish Inc.:in uudempia kiinnityksiä edustava, Suomessakin mainiota sekoiluaan esittämässä käväissyt The Power And The Glory tunnelmoi hieman rauhallisemmissa fiiliksissä. Mainiota materiaalia, jos pääsee pakollisten Converge-mielleyhtymien yli. Kaikki eivät pääse, ja senkin ymmärrän varsin hyvin.

Levyn keskivaiheille sijoitettuja Cast Asidea, Razor Crusadea ja Sex Positionsia en tajua, enkä tiedä onko tarpeenkaan. Jokainen vetäköön siitä omat johtopäätöksensä tai olkoot vetämättä. Kokoelmalla peruslaatua tarjoavat yhtyeet Modern Life Is War ja Cursed. Ensiksi mainittu metallisella punkillaan ja viimeksi mainittu punkilla metallillaan. No, oli miten oli… hyviä bändejä molemmat, usko pois.

Ei Deathwish Inc. yleisesti ottaen ihan meikäpojan mieltymyksiä bändiensä suhteen edusta, mutta meneehän se näinkin.