Avainsana-arkisto: death/doom

Gorem – Promo 2011

A.R.G. oli/on sangen asiallinen bändi, jossa vaikuttanut Tenho ”Tepa” Kareen (ent. Karjalainen) on aktivoitunut musahommiin uudestaan oikein toden teolla, nyt uuden Gorem-yhtyeen tiimoilta. Itse arvostan A.R.G.:tä melko korkealle, joten pelkästään sen takia Gorem vaikuttaa kiinnostavalta tuttavuudelta. Bändin runkoon kuuluu myös Cyphosis-miehistöä. Musiikki tulee sitten kakkosena, vaikka sen periaatteessa pitäisi ollakin se täky jolla Gorem voi houkutella puolelleen.

Gorem on äärimetallia, mutta samalla täysin eri lähtökohdista tehtyä kuin A.R.G. Jos mukaan vedetään porometallivertauksia, niin Goremin maailmassa porot on nyljetty elävältä ja jätetty hankeen mätänemään. Kitarat paiskovat hautakiviriffejä ja rytmiryhmä rakentelee kokonaisia mausoleumeja. Sokerina pohjalla on tietysti Kareenin visvaiset ja kärsiväiset örinät, joihin eivät auta enää edes mynthonit.

Noin kokonaisuudessaan Goremin neljän biisin demo on kylmä ja taatusti yhtä pimeä ja ahdistava kuin pohjoisen talvi. Ja mustaa kuin muumion henkäys. Demo on kylläkin suurinpiirtein yhtä pitkä kuin Suomen kesä, vaikka ranteissa olisi tämän esityksen perusteella paukkuja myös pitempään teokseen. Jään itse ainakin odottelemaan Goremin seuraavia liikkeitä.