Avainsana-arkisto: death metal

Corpset – No Rest

Corpsetin ensimmäinen pitkäsoitto ”Ruins” ei varsinaisesti minuun kolahtanut, tosin en muista pahemmin edes yrittäneeni päästä siihen sisälle. Mutta koska tamperelaisten toinen pitkäsoitto ”No Rest” kannettiin arviokappaleena eteen, niin asiaan oli tietysti suhtauduttava vallan toisella tavalla.

Yhtye tulkitsee death metallinsa melko modernisti, vaikka pitääkin juurensa vanhojen mestareiden petaamalla pohjalla. Corpset on perin kitaravetoinen yhtye, mutta jo kahden kuusikielisen kaksintaistelu luo sellaisia ärsykkeitä kuulijan prosessoitavaksi että sitä voidaan verrata jo lobotomiaan. Yhtye ripottelee riffiä, liidiä ja murekelaulua paikoin hengästyttävääkin tahtia, mutta punainen lanka pysyy näpeissä ja ”No Restin” päämäärä selkeänä. Toki tämän kaiken käsittelyyn toki tarvitaan aikaa. Pääkoppaan yritetään istuttaa niin paljon riffittelyä ja koukkua, ettei ole ihmekään jos osa kaikesta valuu ensimmäisillä kuunteluilla hukkaan. Lisäkuunteluilla alkaa nappaamaan taas uusia asioita Corpsetin metallinvirrasta ja jo alkaa kokonaiskuva kummasti selkeytymään. Aikaahan tähän toki menee, mutta vaiva on ”No Restin” kohdalla sen arvoista. Kaiken kukkuraksi albumin soundit ovat tarkoituksenmukaisen rujot.

Corpset tarjoaa perin omaleimaisen death metal -kiekon, jossa myrkkyä annosteltu suoniin sopivissa suhteissa, mutta paikoin yhtye tuntuu kuitenkin kompastuvan omaan nokkeluuteensa, ja kuulijalla tuppaa jäämään joidenkin biisien pointti hieman hämärän peittoon. Mukava levy silti.

[youtube url=M71Aia80V4w]

Convulse – Inner Evil


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/plugins/soundcloud-shortcode.php:41 Stack trace: #0 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/shortcodes.php(326): soundcloud_shortcode(Array, Array, 'soundcloud') #1 [internal function]: do_shortcode_tag(Array) #2 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/shortcodes.php(223): preg_replace_callback('/\\[(\\[?)(soundc...', 'do_shortcode_ta...', '<p>90-luvun alu...') #3 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/plugin.php(235): do_shortcode('<p>90-luvun alu...') #4 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/post-template.php(230): apply_filters('the_content', '<p>90-luvun alu...') #5 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/themes/twentyfourteen/content.php(57): the_content('Jatka lukemista...') #6 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/template.php(564): require('/var/www/fs1/0/...') #7 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/template.php(521): load_template('/var/w in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/plugins/soundcloud-shortcode.php on line 41