Avainsana-arkisto: Dead To Me

Dead To Me -kilpailu

Kalifornialainen punk-bändi Dead To Me konsertoi Helsingin Tavastialla perjantaina 6. toukokuuta. Lammas zinen lukijana sinulla on mahdollisuus voittaa sisäänpääsy keikalle itsellesi ja yhdelle kaverillesi, sinun tarvitsee vain vastata oikein alla esitettyyn kysymykseen:

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT, VOITTAJILLE ILMOITETAAN HENKILÖKOHTAISESTI!

Dead To Me (usa), Part Time Killer
Pe 6.5.2011 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18
Liput 16 euroa + mahd. toimituskulut. Ovelta 18 euroa.

www.myspace.com/deadtomesf
www.myspace.com/parttimekiller
www.livenation.fi

Kalifornialaisbändi Dead To Me toukokuussa Tavastialle

Perinteisen punkrockin nimeen vannova yhdysvaltalainen Dead To Me konsertoi Tavastia-klubilla perjantaina 6. toukokuuta. Lämppärinä nähdään uuden levyn keväällä julkaiseva lahtelainen Part Time Killer. Keikan liput tulevat myyntiin huomenna torstaina 3. maaliskuuta Tiketissä.

Vuonna 2003 San Franciscossa perustettu Dead To Me on julkaissut kaksi albumia maineikkaalle Fat Wreck Chords -levymerkille, ”Cuban Ballerina” (2006) ja ”African Elephants” (2009). Orkesteri on kiertänyt NOFX:n ja Against Me!:n kanssa Yhdysvaltojen lisäksi myös Japania ja Eurooppaa, Dead To Me on nimenomaan erinomainen live-bändi.

Dead To Me (usa), Part Time Killer
Pe 6.5.2011 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18
Liput 16 euroa + mahd. toimituskulut. Ovelta 18 euroa.

www.myspace.com/deadtomesf
www.myspace.com/parttimekiller
www.livenation.fi

Dead To Me – Cuban Ballerina

Enpä olisi voinut Dead To Me:tä millekään muulle lafkalle kuvitellakaan, niin Fatin näköistä kamaa nämä pojat pelolle puskevat.

One Man Armyn perustajajäsenien Jackin ja Brandonin parin kaverin kanssa kasaama ryhmä vääntää melodista punkeroa, joka herättää mielikuva 80-luvun Buzzcocksista aina ”tuoreempiin” nimiin, kuten Swingin’ Utters ja Descendents. OMA-soundi on tunnistettavissa välillä jopa melko selkeästi, mutta vähemmän intohimoisesti seuranneena bongasin sen vasta opittuani bändin historiasta. Kyllä tätä silti sopii käsitellä ihka oikeana ja omavaraisena bändinä eikä ainoastaan keskinkertaisena korvikkeena, tuttu lauluääni ja soundi tuo ainoastaan mukavia kaikuja menneestä, ei sen enempää.

Tylsiä hetkiä ei paljoa koeta, tästä pitää huolen paitsi menevät biisit myös Dead To Me:n käyttämä kahden laulajan taktiikka. Kitaristi Jackin lisäksi mikkiin puhkuu basistin varteen löydetty Todd (vaikuttaa myös Western Addiction -bändissä), ja tämä ratkaisu tuo mukavasti eloa vokaaliosastolle. Biiseissä nyt ei mitään kummallisuuksia tarjota, mutta kyllä niistä mukavasti tarttumapintaa ja melodiaa löytyy. Biiseistä varsinkin kivenkova aloituskaksikko Don’t Lie ja By The Throat hyräilyttävät pidempäänkin. Tässä toki piilee levyn heikkous, sillä aivan yhtä kovia biisejä ei levyllä olekaan sitten enää tarjolla. Useammassakin kappaleessa käsitellään Toddin alkoholi- ja huumevierotusta, joten sillä saralla on myös tarjolla vähän mietittävää.

Tasaisen kovaa Fat-laatua, rahoilleen saa varmasti vastinetta, varsinkin jos One Man Army tai Descendents on missään vaiheessa liikuttanut tanssijalkaa.