Avainsana-arkisto: Consciousness Removal Project

Toukokuu 2013

Kuukauden demo

[listitems style=article align=left item=15949]

Erityismaininnat

[listitems style=article align=left item=15818]
[listitems style=article align=right item=15890]
[listitems style=article align=left item=15978]
[listitems style=article align=right item=15914]

Muut

[listitems style=article align=left item=15862]
[listitems style=article align=right item=15864]
[listitems style=article align=left item=15935]
[listitems style=article align=right item=15889]
[listitems style=article align=left item=15816]
[listitems style=article align=right item=15879]
[listitems style=article align=left item=15976]

Lokakuu 2011

Kuukauden demo:

Sunface – Slash and Burn Culture

Erikoismaininnat:

Consciousness Removal Project – The Last Season
Madred – Voice for the Noise
Nancy – Au Revoir Les Enfants
Inuit Kunt – Catch the Big Surf
Siperian Eastwood – S/t

Muut:

Corona Skies – To Pluto And Never Back
Defiled Icon – Mätä ruumis
Dogtor – Fire at Will
H.A.P.A.N. – Demo 2011
Heartjet – Goodbye, Stan
Kansantauti – Jostain historiasta
Mind Mirror – Daily Dose
Obey – Bad Ass

Tsekkaa myös syyskuun demorääkin MySpace-soittolista!

Consciousness Removal Project – The Last Season

Antti Loposen sooloprojekti on ennättänyt jo neljänteen tuotokseensa. Loponen vastaa edelleen suurilta osin materiaalin tuotannosta levyn kansitaiteesta lähtien, mutta tällä kertaa mukana on vakirumpalin lisäksi paljon muitakin muusikoita jousisoittajista vieraileviin laulajiin. Kenties Consciousness Removal Project on kasvamassa yhden miehen sooloilusta eräänlaiseksi Tampere-scenen metallikollektiiviksi?

Lupauksia herättäneeseen ”Do You Ever Think It’s the End of the World?” -eepeeseen verrattuna ”The Last Season” on kypsempi ja kaikin puolin valmiimpi tapaus. Pienissä yksityiskohdissa on skarpattu entisestään, ja lopputulos on harkitun mutta eläväisen kuuloinen. Avauskappaleessa Soil Sacrifice kuullaan riipaisevia, joskin melko tyypillisiä post rock -sävyjä, joskin yleisilme levyllä on edelleen enemmän metalliin kallellaan. Itse hieman vierastan örinävokaaleita tällaisessa musiikissa, sillä ne tuppaavat hajottamaan hienosti rakennetun tunnelman. Tuollekin suuntaukselle on kuitenkin todistetusti oma kannattajakuntansa, joten mikä minä olen sanomaan.

Itse musiikissa jäin kaipaamaan edellliseltä EP:ltä tuttuja, vähän rohkeampia ratkaisuja esim. saksofonin ja vocoderin käytön suhteen. Nyt kuullut runsaahkot jousisovitukset toki istuvat hyvin musiikkiin, mutta ovat vähän ennalta-arvattavempia, tylsempiä. Salonkikelpoista post metalliahan tämä silti on, vaikka omaan makuuni ”progressiivista” otetta ja kevyempää laulua (rääkymisen kustannuksella) voisi olla enemmänkin. Tarjotaan edelleen huippupisteitä, eikä vähiten todellisesta diy-meiningistä.

Consciousness Removal Project – Do You Ever Think It’s The End Of The World?

En voi sanoa tuntevani kaikkia post metal -genren hienouksia, mutta hyvän musiikin kyllä tunnistaa, oli sen puettua millaisiin vaatteisiin hyvänsä. Jermaine-yhtyeestä tutun multi-lahjakkuuden Antti Loposen Consciousness Removal Projectin kolmas tekele ”Do You Ever Think It’s The End Of The World?” ilmestyi viime syksynä verkkojulkaisuna, ja täyttänee vaativammankin kuulijan kriteerit.

Dramaattisia vaihdoksia äänimaisemissa, kaukaista laulantaa ja iholle puskevaa karjuntaa, rauhallista ja voimakasta, hiljaista ja äänekästä. Kaavahan on tuttu, mutta Loponen on piristänyt kuumana käyviä post metal -markkinoita mm. vocoderilla, sellolla sekä saksofonilla, joka tuo musiikkiin hivenen häiriintynyttä Twin Peaks -tunnelmaa. Lisäelementit sopivat säästeliäästi annosteltuina mainiosti tähän kevyesti progehtavaan materiaaliin, eivätkä kuulosta lainkaan väkisin päälleliimatuilta, kuten erikoisuudentavoittelulla usein on tapana.

Viidellä biisillä on mittaa lähemmäs 50 minuuttia, joten kovin helpolla ei kuulijaa päästetä. Hittihakuisuus on materiaalista kaukana, mikä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö musiikista löytyisi paljon koukkuja. Mielestäni CRP:ssä toteutuu omakustannebändin kolme tärkeintä ominaisuutta, jotka hallittuaan mikä tahansa lafka voisi huoletta kiinnittää bändin rosteriinsa; a) selkeä ja persoonallinen näkemys musiikista ja b) kyky toteuttaa se c) kokonaisvaltaisesti yhtenäiseksi paketiksi. Toki tuohon voisi lisätä vielä esiintymisvarmuuden, mutten usko että tämä mikään ongelman kokeneilla keijoilla vahvistetulle livekollektiiville on. Ei kiireisille.

consciousnessremovalproject.bandcamp.com