Avainsana-arkisto: Coma Faction

Maaliskuu 2013

Kuukauden demo

[listitems style=article align=left item=15592]

Erityismaininnat

[listitems style=article align=left item=15488]
[listitems style=article align=right item=15619]
[listitems style=article align=left item=15620]

Muut

[listitems style=article align=left item=15624]
[listitems style=article align=right item=15263]
[listitems style=article align=left item=15265]
[listitems style=article align=right item=15622]
[listitems style=article align=left item=15486]
[listitems style=article align=right item=15621]
[listitems style=article align=left item=15625]
[listitems style=article align=right item=15623]
[listitems style=article align=left item=15470]

Coma Faction – How to Face Your Demons

Helsinkiläinen Coma Faction on kokenut melko merkittäviä muutoksia sitten edellisen demonsa, eikä niistä vähäisin liene vokalistin vaihtuminen, varsinkin kun puhutaan tyylillisesti melko suuresta muutoksesta. Siinä missä edellinen oli hämmennystä herättävää sekoboltseilua, on uusi ”How to Face Your Demons” paljon harmittomampaa hard/alternative rockia.

Kyllähän Coma Factioniakin vaivaa demobändeille perin tyypillinen kasvottomuus ja materiaalin keskinkertaisuus; vähänkin isomman läjän demoja kuunneltua ei yhtyeen nimi herätä muistikuvia, hyvässä eikä pahassa. Sanoisin, että nyt on siirrytty mielipiteitä jakavalta alueelta harmaammalle vyöhykkeelle, mikä ei bändin urakehityksen kannalta ole kovinkaan lupaavaa, vaikka ensin ajateltuna musiikki olisikin nyt helpommin nieltävää. Perustajajäsenen ja pääasiallisen biisinikkarin lähdettyä yhtyeestä on tulevaisuus entistä utuisempi, mutta aika näyttää millaisia pirulaisia uusiutunut yhtye sisältään löytää.

Coma Faction – Built a Monster

Nämä kaverit ovat tainneet kuunnella hieman liikaa Mike Pattonin tuotoksia. Aiemmin Diaz jr. –nimisessä kokoonpanossa vaikuttaneita jannuja roiskii jotain alternativemetalpunkrokkia myös tässä Coma Faction –nimisessä koomapotilasporukassa, joka ei ole ollut kasassa kuin vasta viime vuodesta lähtien. Vuosien yhteissoitto kuuluu ”Built a Monster” –räiskäleen sisällöstä varsin positiivisessa mielessä.

Kuulijan hämmentäminen lienee näiden tyyppien mielipuuhaa, sillä sen verran äkkiväärästä materiaalista on kysymys. Coma Factionin räime liikkuu suoranaisesta sirkuspelleilystä kohti mustempia ja metallisempia sävyjä. Kurvikkaiden kitarariffien seuraksi on isketty myös puhallinsoittimia, joita kuullaan vielä sellaisissa paikoissa missä kaikkein vähiten niihin luulee törmäävänsä. Pelkkää kakofoniaa ”Built a Monster” ei sisällä, vaan kyseessä on melko helposti lähestyttävä tekele, joka ei toisaalta vielä tiedä miten sekaisin se haluaa loppujen lopuksi olla.

Eniten huomiota saa vokalisti Mikko Huu. Hemmon ääni venyy ja paukkuu puolispurgumaisesta rähinästä korkeampaan kirkumiseen. Sääli, ettei mies karju Coma Factionin riveissä enää vastaisuudessa. Toivotaan, että seuraava vokalisti – jonka henkilöllisyys on tätä kirjoittaessa vielä mystisyyden verhon peittämä – olisi vähintään yhtä vakuuttava.