Avainsana-arkisto: Cold Rat

Cold Rat – Terror of the Imaginary Child

Onpas tässä visuaalisesti ristiriitainen paketti. Yhtäällä on lasten tekemiä piirustuksia, mutta toisaalla Cold Ratin ydinkaksikko – Tomas Lamas ja Sten Heiskanen – mässäilevät varsin makaaberisti verigreipeillä. Ristiriitaisuuksiin perustuu tämä ”Terror of the Imaginary Child” –EP:n sisältämä musiikkikin, jota yhtye itse kuvailee alternative softcore heavypopiksi.

Cold Rat esittää näennäisesti kilttiä poppia, mutta pinnan alla kytee. Kulissia yritetään pitää yllä, vaikka sisäinen romahdus on koettu jo aikaa sitten. Varsinkin pianosovituksissa on sellaisia kikkoja, joilla voisi saada sisäisen lapsensa paskantamaan housuihinsa pelosta. Lamasin pehmeä laulu, piano, syntikat ja huilut palvelevat progeilevaa kokonaisuutta hyvin, mutta ”se jokin” puuttuu. Kiekko ainakin alkaa hieman mielenkiinnottomasti, ja Cold Rat tuntuu pääsevän vauhtiin vasta parin viimeisen biisin aikana.

Eihän tässä nyt oikein tiedä, miten tähän pitäisi suhtautua. Ainakin Cold Rat on liian häiriintynyttä ja kiemuraista radiosoittoon, mutta myös iskevät biisit ovat ”Terror of the Imaginary Childilta” vähissä. Kokonaisuus on vielä turhan epätasainen, mutta pienellä materiaalin työstämisellä luulisi saavan ihmeitä aikaan.