Avainsana-arkisto: Code For Silence

Red Eleven – Idiot Factory

Alternative- eli vaihtoehtometallia/rokkia soittava Red Elevenin debyyttilevy kantaa nimeä ”Idiot Factory”. Bändi on 2012 perustettu, eli suhteellisen tuoreesta kokoonpanosta on kyse. Line-upissa on Sons of Aeonista, Code for Silencestä, Dead Cult Diariesista ynnä muiden Suomen metalliskenen bändeistä jäseniä, eli katusoittajista ei todellakaan ole kysymys. Kehdataampa tätä kokoonpanoa saatekirjeessä ”supergroupiksi” mainostaakin.

Super tai ei, biisit ratkaisevat kokonaisuuden. Ei-niin-suurena alternativen ystävänä suhtauduin bändiin aika ristiriitaisen epäilevästi. Kuitenkin jo avausbiisi Adrenalinen koukuttava riffi mursi jäätä, ja kolmas Proud to be Proud potkaisi oven sisään. Neljäs kipale tosin jäi laimeaksi, mutta singlenäkin julkaistu Stuck on This Feeling of Feeling Nothing oli mukava ralli, tosin levyltä löytyy muitakin sinkkubiisin arvoisia mainintoja, kuten edellä mainittu Proud to be Proud sekä raskasriffinen ja -tempoinen Like a River It Flows. Nimibiisikin toimii kivasti, levy ollessa todella monipuolinen paketti metallin eri genrejä. Down ja Faith No More mainitaan vaikuttajiksi, jotka ovatkin todella lähellä Red Elevenin soundia.

”Idiot Factory” on miellyttävä levy, joka yhdistelee eri genrejä sopivasti, tosin ollen samaan aikaan hieman sekava yhdentoista biisin kokonaisuus, mutta tämä annettakoon anteeksi. Red Eleven on onnistunut tekemään maistuvan esikoislevytyksen, jota voi suositella muillekin kuin alternative metallin ystäville.

[youtube url=uZAqKxh-1ic]

Pikakatselmus, viikko 7 / 2013

[listitems style=article align=left item=15176]
[listitems style=article align=right item=15279]
[listitems style=article align=left item=15253]
[listitems style=article align=right item=15270]
[listitems style=article align=left item=15173]
[listitems style=article align=right item=15219]
[listitems style=article align=left item=15178]
[listitems style=article align=right item=15167]