Avainsana-arkisto: Brad Warner

Punk-muusikko ja zen-opettaja Brad Warner Suomeen

Yhdysvaltalainen punkrock-muusikko, kirjailija, elokuvantekijä zen-opettaja Brad Warner vierailee Suomessa elokuun lopulla 24.8.-30.8.2009. Brad Warner luennoi vierailun aikana Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Lisäksi Espoo Cinéssa esitetään Warnerin punkdokumenttielokuva Cleveland’s  Screaming.  Warner on tullut tunnetuksi suomeksikin julkaistusta kirjastaan Hardcore Zen (Basam Books, 2006), jossa hän kertoo matkastaan punk-piireistä zen-opettajaksi.

Warner on kirjoittanut kolme omaelämäkerrallista, populaarikulttuurista ammentavaa ja zenmietiskelyä luotaavaa kirjaa. Mystiikka ja New Age joutavat romukoppaan, kun Warner tarttuu elämän perimmäisiin kysymyksiin. Kaikkea (myös itseään) kyseenalaistava Hardcore Zen ilmestyi suomeksi vuonna 2006. Warnerin uusin kirja Zen Wrapped in Karma Dipped in Chocolate ilmestyy suomeksi syyskuussa. Sen kustantaa Basam Books ja suomentaa Jussi Korhonen.

Viikon kestävällä Suomen vierailullaan tapaa zenbuddhalaisuudesta ja punk-skenestä kiinnostuneita ihmisiä. Vierailuun kuuluu mm. fanitapaaminen Turussa 24.8., avoimet yleisöluennot Helsingissä tiistaina 25.8., keskiviikkona 26.8. ja torstaina 27.8. sekä Jyväskylässä 28.8. Lisäksi Espoo Cinéssä näytetään Warnerin punk-aiheinen dokumenttielokuva Cleveland’s Screaming keskiviikkona 26.8.

Zen ja punk saattaa ensi kuulemalta olla outo yhdistelmä, mutta Brad Warnerin mielestä niillä  on sama perusta, nimittäin sovinnaisten totuuksien säälimätön kyseenalaistaminen.