Avainsana-arkisto: Bötoxx

Bötoxx – Asekätkentä 2012

Presidenttikilpa tuli ja meni. Vaalien fanituotekuningas Paavo Väyrynen on ottanut uudet aseet käyttöön ryhtymällä kokkolalaisen Bötoxxin sponsoriksi. Yhteistyö näkyy heti Paavon kuvana ”Asekätkentä 2012” -kasetin kannessa. Siitä en sitten tiedä, miten paljon tekemistä Väyrysellä on oikeasti Bötoxxin kanssa ja mille kannalle Bötoxxin jäsenistö taipui, jos oli taipuakseen.

En kyllä arvannut Paavon diggaavan grindcoresta, jota Bötoxx soittaa punkisti ja kaoottisesti, 80-luvun alun henkisesti. Vaikutteiksi iskeään Napalm Deathia ja S.O.D:tä, ja varsinkin jälkimmäisen henki huokuu ”Asekätkentä 2012”:sta. Kohellusta on jopa kolmenkymmenen (30) kappaleen edestä, joten siinä on jopa Paavollekin hetkeksi purtavaa. Vokaaleista nyt ei saa juurikaan selvää, eikä mukana tullut edes sanoitusliitettä. Siten jäinkin toivomaan, että Bötoxxillä olisi muutakin sanottavaa kuin ”v*tun natsiäpärärunkkari” -tason latteuksia. Yksioikoisest lyriikat tosin kuuluvatkin tyylilajin henkeen, varsinkin kun Bötoxx yrittää tehdä ns. ”tolkullista” musiikkia vain osan nauhan kestosta.

Soundit nyt ovat mitä ovat ja ”musa on usein soitettu päin vittua”, mutta eipä se itseäni häirinnyt. Kaikista biiseistä ei vaan riitä samalla tavalla kerrottavaa jälkipolville kuin Väyrysestä, mutta joitakin hyviä hetkiä Bötoxxinkin onnistuu väkisinkin luomaan. Iloa pystyin repimään ainakin Hüsker Düskeristä, Shitter Limited -henkisestä Minä rakastan Saatanaa -veisusta sekä bändin omasta You Sufferista, eli Jyrkistä. Hauska kasetti, muttei sitä välttämättä jaksa joka päivä kuunnella.