Avainsana-arkisto: Board of Aves

Pikakatselmus, viikko 32

[listitems style=article align=left item=13968]

[listitems style=article align=right item=14157]

[listitems style=article align=left item=13865]

[listitems style=article align=right item=14156]

[listitems style=article align=left item=13862]

[listitems style=article align=right item=13971]

[listitems style=article align=left item=13787]

[listitems style=article align=right item=13982]

[listitems style=article align=left item=13799]

Board of Aves – S/t

Jyväskylän Palokasta vaappuva Board of Aves ei ole mikään aloitteleva bändi. Kohta sillä on taulussa jo kymmenen vuotta ja nykyinen kokoonpanokin on ollut yhdessä jo vuodesta 2003 lähtien. Hieman eriskummallinen Board of Aves -nimi tällä ennen Afubad-nimellä kulkeneella nelikolla on tosin ollut vasta loppuvuodesta 2009 lähtien, bändin muuttuessa tuolloin hieman vakavammin otettavaksi. Bändin kolmas demo kantaa yhtyeen uutta nimeä.

Board of Aves itse käyttää musiikistaan termiä ”ankkametalli”. Tuolla termillä on musiikkia hieman hankala kuvailla, joten väännetäänpä rautalangasta: Ankan ruumiin muodostaa moderni suomimetalli, mutta höyhenpeite koostuu Dream Theaterin progressiivisuudesta. Kyllähän se on myönnettävä, että Board of Aves onnistuu tässä luomaan kuunneltavaa progemetallia, jota ei ole paisuteltu liiallisuuksiin.

Teknisesti bändi onkin ihan taitava vokalistia lukuunottamatta, joka kuulostaa hieman voimattomalta. Treenikämpällä on tosiaan vietetty tovi jos toinenkin ja kappaleet ovat harkitunoloisia, mutta hieman persoonattomia. Board of Avesin ongelma piileekin hajuttomuudessa ja mauttomuudessa. Demoa kuunnellessa kuulijaa ei ärsytä, mutta ei tätä varsinaisesti tee heti mieli kuunnella lisääkään.