Avainsana-arkisto: BFL

Strength For A Reason

Pennsylvaniasta löytyy koko ajan laadukkaita bändejä hardcorekartalle. Yksi viimeisimmistä on Strength For A Reason, jonka ensimmäinen täysipitkä levy ”Show And Prove” näki päivänvalon viime vuoden lopulla Thornz Recordsin julkaisemana.

Strength For A Reason (2001)Ensinnäkin, olette olleet kasassa jo aika monta vuotta. Miksi ensimmäisen varsinaisen julkaisun ulos saaminen kesti näin kauan?

Suurin syy siihen, että täyspitkän levyn ulos saaminen kesti näin kauan, oli rahan puute. Meillä ei ollut rahaa julkaista levyä itse, joten vain odotimme jonkun levy-yhtiön kiinnostuvan ja tarjoavan meille sopimusta. Lopulta sellaista tarjottiin ja tietysti tartuimme tilaisuuteen. Mielestäni levystä tuli erinomainen, en voisi olla tyytyväisempi siihen. Yleisö antaa kuitenkin lopullisen tuomion.

Strength For A Reason sai alkunsa tietynlaisena Out To Win (ex-Mushmouth) -sivuprojektina. Miten siitä kehkeytyi oikea bändi?

Kyllä, aikanaan bändi sisälsi Out To Win jäsenistöä Karlin toimiessa vokalistina. Itse asiassa näin heidät kerran livenä silloin aikanaan, heillä oli ainoastaan kaksi biisiä, ja he hyökkäsivät lavalle kun Out To Win oli saanut settinsä päätökseen. Karl kyllästyi ajamaan tunnin treenatakseen heidän kanssaan ja olemaan heidän varjossa, sen suhteen että he olivat riippuvaisia Out TO Winin keikkaohjelmasta omien esiintymisiensä suhteen. Joten hän alkoi etsimään uusia jäseniä. Tehdäksemme todella pitkän tarinan lyhyeksi, sanotaan vain että loppujen lopuksi hän päätyi nykyiseen kokoonpanoon, joka siis on Karl vokaaleissa, Jack, eli meikäläinen ja Tom kitaran varressa, Steve bassossa ja Ed rummuissa.

Miten on mahdollista, että teikäläisten kotinurkilta tulee niin monta hyvää bändiä, teidän lisäksi Out To Win, Krutch, No Retreat muutamia mainitakseni? Onko siellä iso scene vain ainoastaan lahjakkaita ja asialleen omistautuneita tyyppejä?

Noh, meidän scene oli ennen valtavan suuri ja vahva. Sitten kidit alkoi siirtyä tähän emo ja indie rock kamaan. Heistä tuli välinpitämättömiä ja pysyivät kaikista muista erossa, periaatteessa kannattivat mikä sattui sillä hetkellä olemaan suosittua, niin pukeutumisen kuin musiikinkin osalta. Syy siihen, miksi meiltä päin tullee niin paljon hyviä bändejä johtuu siitä, että scenen vanhimmat äijät lyöttäytyivät yhteen ja perustivat bändejä yrittääkseen tukea sceneä. Kaikki tyypit mainitsemissasi bändeissä ovat vanhan koulukunnan kasvatteja ja ovat olleet mukana hardcoressa pitkään ja pysyneet sille uskollisena jo vuosikaudet. Me kaikki tiedämme mistä hardcoressa on kyse, emmekä seuraa trendejä, ja se näkyy selvästi myös musiikissamme. Pidämme old-school henkeä yllä. Tällä hetkellä meidän scene on varsin hyvä, muttei mitään verrattuna siihen mitä se oli ennen. Paljon myös uusia bändejä on tulossa, kuten Fallout, From The Ashes, Drawn From Within, End Of Me ja paljon muita. Nämä bändit ovat varsin uusia ja jätkät niissä, mutta he tekevät parhaansa pitääkseen homman käynnissä.

Mitkä ovat sitten omia suosikkibändejäsi?

Suosikkejani ovat Kickback Ranskasta, Madball, Hatebreed, Merauder, All Out War, ja Cro-Mags. Olen pitänyt näistä bändeistä jo vuosia, en ole hypännyt suosituimpien bändien kelkkaan niin kuin niin monet muut täällä.

Mikäs tämä B.F.L. juttu sitten on? En voi olla törmäämättä logoihin sun muuhun hehkutukseen tutkiskellessani cd:n sisälehtiä.

B.F.L. meinaa Brothers For Life. Pohjimmiltaan se on joukko ystäviä, joiden kanssa on tullut hengailtua viime vuodet. B.F.L. sisältää meidän lisäksi myös muita bändejä kuten Krutch, Out To Win, No Retreat, Boxcutter ja paljon ystäviä niin täällä kuin muuallakin maailmassa.

Miten teidän musiikki sitten eroaa näistä muista B.F.L. -bändeistä?

Meillä kaikilla on oma tyylimme, jotka varmaan jokainen tuntee. Meidän tyylimme on pääasiassa sekoitus uutta ja vanhaa koulua. Me yritämme miellyttää kaikkia, pidät sitten rajummasta meiningistä tai muuten vain steppaamisesta.

Voitko kertoa mitä biisinne käsittelee tällä uudella levyllä? Ymmärtääkseni ette ole erityisen poliittinen bändi, vai kuinka?

Pääasiallisesti sanamme kertovat ystävyyden, perheen ja mielipiteiden tärkeydestä, pohjimmiltaan elämästä itsessään. Emme ole poliittinen bändi, emmekä halua saarnata mielipiteistämme muille. Kunnioitamme toisten näkemyksiä, emmekä kyseenalaista heidän oikeuttaan siihen.

Käsittääkseni jotkut tyypit bändissä ovat myös streittareita. Kuuluko tämä elämänfilosofia mitenkään musiikissanne?

Ainoat straight edge elämäntavan harrastajat bändissä ovat minä ja laulajamme Karl. Kaikki muut elävät elämäänsä miten tykkäävät ja me kunnioitamme sitä. Meillä on muutamia kappaleita joissa Karl ilmaisee mielipiteensä tästä elämäntyylistä, mutta emme ikinä yritä saarnata tai tuputtaa näkemystämme muille. Meillä on paljon ystäviä, jotka eivät ole streittareita, ja hengaamme heidän kanssaan jatkuvasti. Niin kauan kuin muut ihmiset kunnioittavat elämäntapaani, kunnioitan minä heidän.

Mitä mieltä olet sitten bändeistä, jotka vain uhoavat kuinka voittamattomia he ovat pitissä ja kuinka mahtava heidän krevinsä on?

Mielestäni se on todella väsynyttä. Monien näiden bändien mielestä heidän on uhottava, jotta heitä pelättäisiin. He retostelevat tappeluillan ja kärhämillään. Sitä kutsutaan epävarmuudeksi ja peloksi, koska heidän täytyy koko ajan keksiä tarinoita saadakseen ihmiset pelkäämään. Jos todella olet voittamaton, sinun ei tarvitsisi puhua eikä kertoa kenellekään mitään. Ihmiset vain tietäisivät sen. Sinun ei koskaan tulisi kehuskella rähinöilläsi, jos olet fiksu, pidät asiat omana tietonasi. Uskokaa pois, jos todella olet lyömätön, ihmiset tietävät sen ja kunnioittavat sinua. Jos sinun täytyy laulaa ja puhua siitä koko ajan, olet enimmäkseen luuseri, joka yrittää saada kunnioitusta latelemalla ilmoille erilaisten crewien nimiä. Se kaikki kuitenkin paljastuu aikanaan. Useimmat näistä bändeistä ovat newjackien perustamia, jotka eivät olleet ennen yhtään mitään, mutta kun heidän bändissään on nyt joku tyyppi on jostain jengistä, he yrittävät esittää kovaa ja puhua paskaa. Uskokaa pois, meillä on tätä lajia täällä tonneittain. Ei voi muuta kuin nauraa, kun katselee kuinka kovasti nämä ihmiset yrittävät. Crewejä pitää kunnioittaa, mutta nämä uudet kidit jotka esittävät kovaa vain koska he tuntevat joitain tyyppejä, tuhlaavat ainoastaan kaikkien aikaa. Kyllä sen huomaa milloin ihmiset ovat aitoja ja koska vain surkea lauma häviäjiä.

Miten kuvailisit elämäntyyliäsi Tavalliselle Tahvolle, luulen että hän ainakin pelästyisi tatuointejanne?

Niin, käytännössä bändimme on täynnä tatuointeja, ja saamme kyllä osaksemme koko joukon katseita ja tuijotusta. Minulla itselläni ei ole yhtään inkkiä ihossa, mutta on hauska katsoa miten kavereita välillä kohdellaan. Elämäntapaamme voi yrittää selittää tavallisille ihmisille, jotkut ymmärtävät, mutta useat eivät, pyörittelevät vain päätään ja pitävät meitä hulluina.

Mitä muuta teet bändin ohella? Muita bändejä tai mielenkiintoisia mafiayhteyksiä?

Työskentelen paljon. Kävin yliopiston, valmistuin ja sain oikeaa työtä. Välillä on vaikeuksia jaksaa jatkaa bändissä, mutta teen sen kuitenkin ja edustan täysillä. En soita muissa bändeissä eikä ole suunnitelmissakaan. Ei myöskään suhteita alamailmaan… ainoastaan B.F.L. ja Nanticoke Straight Edge -yhteyksiä! (eikö b.f.l. ole sitten oleellinen osa mafiaa? toim.huom.)

Poliittisia tai ei, on pakko kysyä syyskuun yhdennentoista päivän tapahtumista. Olen todella pahoillani menetettyjen ihmishenkien puolesta, mutta alan olla myös korviani myöten täynnä Yhdysvaltojen hallituksen tekopyhyyttä. Kaiken sen jälkeen mitä he ovat tehneet Lähi-idässä, tapahtunut ei ollut suurikaan yllätys. Mitä mieltä olet tästä?

Ensinnäkin, mielestäni kukaan, kansalaisuutteen katsomatta, ei ole ansainnut kuolla kuten ne ihmiset torneissa. En tiedä koko totuutta Amerikan ja Lähi-idän kiistoista, mutta kuten sanoin, kenenkään ei soisi kuolevan siten. Huolimatta siitä, kuka oli väärässä, väkivaltaa ei voiteta välivallalla. Kuka tahansa sen tekikin ansaitsee rangaistuksensa. Olen nähnyt tapahtumapaikan kahdesti kun olemme olleet New Yorkissa soittamassa, ja uskokaa pois ettei näky ole kovin kaunis. Sementtipölyn ja mätänevien ruumiiden lemu, ihmisiä kannetaan pois raunioista tähtilippuun käärittynä. Ihmiset itkevät ja kaikkea, se on hullua. Amerikka leikkii poliisin roolia maailmassa, joka mielestäni aiheuttaa närää muissa maissa. Mutta miettikääpä sitä, jos emme ottaisi kantaa ja pysäyttäisi terroristeja ja muita kapinallisia alueita ja hallituksia, paljon pahempia asioita olisi voinut tapahtua paljon useammalle maalle. Meidän täytyy puuttua asiaan, koska olemme maailman suurin suurvalta, joka saa syyllisen tuntemaan pelkoa ja miettimään asioita kahdesti.

Mitä luulet tulevaisuuden pitävän sisällään bändinne varalle? Naisia, rahaa, Euroopan kiertueita vai mitä?

Toivon että tulevaisuus olisi meille hyvä. Soitamme paljon keikkoja, levymme saa hyviä arvioita joka puolella ja saamme enemmän faneja joka päivä, joten asiat ovat kohdaltamme hyvällä mallillaan. Naiset ovat tietysti aina hyväksi, vaikka Karl onkin jo naimissa ja minäkin jo hyvää vauhtia menossa sitä tietä. Joten chicksit joudumme passaamaan!! Edillä on myös tyttö, mutta Steve ja Tom ovat vapaita, pieni vinkki kaikille leideille! Rahaa, mitäpä siihen voisi sanoa? Sitä ei koskaan ole tarpeeksi, meillä on paljon laskuja, pakun ylläpito sun muita kuluja, joten kaikki raha tulee tarpeeseen. Mitä Euroopan kiertämiseen tulee, suunnitelmissa on viikon mittainen turnee lähitulevaisuudessa, joten olkaa varuillanne!

Voisitko ilmaista ensireaktion seuraaviin asioihin:

Vince McMahon – vanha ukko
Salt Lake City – yliarvostettu
Hardcore – väkivaltainen
Naiset – kauniita
Eurooppa – hardcoren arvostus
NYHC – paljon upeita bändejä
B.F.L. – varjoissa lymyävä hirviö jonka kanssa ei sovi rettelöidä

Lopuksi perinteinen Chambers -kysymys. Mitä jokaisen tulisi bändistänne tietää, mikä ei ikinä käy ilmi haastatteluissa?

Meillä on tapana laulaa kasaripoppihittejä keikkapakussa kaupunkien välillä. Chicago -orkesteri rokkaa!!!

Mitä haluaisit sanoa lopuksi Suomalaisille hardcorekideille?

Pitäkää tekemisiämme silmällä, saatamme tulla Eurooppaan pikemmin kuin uskottekaan! Pysykää uskollisina itsellenne ja hardcore scenelle!! Tahtoisin kiittää Jaskaa mahdollisuudesta olla lehdessä, pidän sitä suuressa arvossa. Peace.