Avainsana-arkisto: Backstabbing Bastard

Maaliskuu 2012

Kuukauden demo:

Gorem – Promo 2011

Erikoismaininnat:

Arrora – Smother What’s Left
Backstabbing Bastard – Reflections
Ravage Machinery – The Dystopian Tide

Muut:

Arpia – Elä!
Defiled Icon – Laskeuma
Derek Sindel Rock Band – III
Firecane – Demolition 02
Hauho – Elinvoima
Kalmantach – Valkoinen on kuoleman väri
Krtek – Escape Artist
Matara – Demo 2011
Mimica – Sober Sounds
Mindbend – Timeline
Reveries End – Beneath the Silent Shades
Royal Max – Hybrid Music

Backstabbing Bastard – Reflections

Backstabbing Bastard on esiintynyt demorääkissä aiemmin sen verran vakuuttavasti, että totta puhuakseni odotin joensuulaiskuusikolta jo ”virallisempaa” julkaisua. Toisaalta, bändin kehityskaarta seurattuani vaikuttaisi bändin soundissa olevan vielä sen verran eloa, että lopullisen läpimurron hakeminen näin pitkän kaavan (viiden demon/promon) kautta tuntuu ihan järkeenkäyvältä.

Kolmen biisin ”Reflections” hienoasäätää jo tutuksi tullutta riffimetallin ja melodisemman fiilistelyn kaavaa. Varsinkin demon avaavan nimikappaleen eteen on tehty rutkasti työtä; sovitukset ovat kohdillaan, ja tavaraa tuntuu löytyvän kuin Esterin perseestä. Oikeastaan läpi äänitteen kuullaan lukuisia pikkujuttuja, jotka yksinään eivät ole välttämättä kovinkaan merkittäviä, mutta yhdessä tekevät kokonaisuudesta mielenkiintoisen. Yleisesti ottaen tuntuisi raskaampi tulkinta saaneen taas vähän lisää näkyvyyttä, joskin laulupuollelakin on vaihtelua runsain mitoin. Konejutut tuntuisivat jääneet enemmän taustalle, mutta siitä huolimatta tavaraa on levyllä välillä niin paljon, että ähkyn vaara on olemassa.

”Reflections” ei ole missään nimessä heikko esitys, kaikkea muuta. Se ei kuitenkaan ole se kaivattu ”seuraava” askel bändin urakehityksessä, vaan perusvahvaa albumintäytettä. Toinen, ja vielä vähän parempi, ”Shipwrecked” kaivattaisiin, niin alkaisin siekailematta lyömään levydiiliä kouraan.

Kesäkuu 2011

Kuukauden demo
Backstabbing Bastard – Shipwrecked

Erikoismaininnat

ArchiTorture – Circle of Aggression
Famine Year – Demo MMXI
SCW – Black Friday

Muut:

Amputory – Promo 2010
Daimon – Reasons
Jerry Kannu & Lentopetroolit – Eepee #1
The Memphis 77 – Licks to Please
Tarnished Quintet – Promo 2010
Ten For None – Out From the Dark

Tsekkaa myös kesäkuun demorääkin MySpace-soittolista!

Backstabbing Bastard – Shipwrecked

Aiemmillakin demoilla jo vakuuttavasti esiintynyt joensuulainen Backstabbing Bastard on terävöittänyt linjaansa ennestään, ja tarjoilee tällä ”Shipwrecked”-promolla kaksi tarkkaan valittua ja loppuun asti hiottua kappaletta.

Shipwrecked on kaksikosta selkeästi enemmän levy-yhtiö/radiopomoille suunnattu vetäisy, sillä örinävokaalit ovat lähinnä mausteena. Mukavat Soilwork-synat saavat seurakseen nyky-Amorphista muistuttavan kertsin, joten kyllä tuolle hittihakuisuudelle jotain pohjaa tuntuisi myös olevan. Kolme ja puoliminuuttinen kappale on lopun modulaatioine päivineen kuin suoraan Risto Asikaisen aapisesta. Gates of Treason on selkeästi ”b-puoli kappale”, jossa kuullaan myös vähän enemmän örinää, tosin mielestäni aivan turhaan. Kliineissä on ilmetttä ja persoonallista otetta, vaikkei laulusuoritus tässä jälkimmäisessä biisissä ihan ykkösbiisin tasolle ylläkään.

Molemissa kappaleissa on melodiat kohdillaan, ja sävellykset ovat kokonaisuutena hyvin eheitä. Ykkösbiisin Soilwork meets Amorphis -yhdistelmä tuntui toimivalta ratkaisulta, vaikkei sitä kakkosraidassa hirveästi hyödynnetykään. Siinä voisi olla bändille ihan mielenkiintoinen valtti levy-yhtiötä metsästettäessä.

Uudet biisit 05/2010

Hardcore-bändit ovat olleet kevään mittaan aktiivisia, uutta materiaalia on niin tuoreilta kuin vanhoiltakin bändeiltä. Lammas suosittelee eritoten St.Hood/Down My Throat -miehistöstä koostuvaa Become A Threat -orkesteria, jonka debyyttialbumi ilmestyy kesällä Full Housella. Uutta materiaalia ovat julkaisseet hiljattain myös Presley Bastards ja Deathbed, eikä sovi unohtaa nousevia tulokkaita, Alley Gods, Foreseen, Upright yms. yms.

Onko bändiltäsi ilmestynyt juuri uutta materiaalia? Ilmianna biisi, ja lisäämme uutuuskappaleen seuraavaan listaan!

Backstabbing Bastard – Of Thieves And Beggars

Kovin ruotsalaishenkistä metallia paiskoo menemään tämä joensuulaiskuusikko. Kolmen vuoden soittokokemuksella on saatu aikaan varsin toimivaa yhteensoittoa sekä miellyttävän omaleimaista tuotantoa. Soilwork vaikuttajana kuultaa toki selkeästi näistä kolmesta kappaleesta lävitse, mutta ”se jokin” on kuitenkin tässä jotain, mistä ei saa liian helposti kiinni. Tässä tapauksessa arvostelijan haparoiva ote on siis tulkittava bändin eduksi. Myös julkaisun kannet ovat miellyttävät ja promokirje selkeän ytimekäs.

Varsinaisia hittejä ei näistä biiseistä ole yksikään eikä muutenkaan jonkinsorttisten koukuttavien nyanssien lisääminen musiikkiin olisi pahitteeksi. Silti kyseessä on tällaisenaankin laadukas pieni paketti kotimaista raskasta musiikkia.

www.myspace.com/mistabbed