Avainsana-arkisto: Atretic Intestine

Atretic Intestine – Encased

Erikoisen nimen omaava Suomen Turusta kotoisin oleva Atretic Intestine on julkaissut ensimmäisen täyspitkänsä, tyylilajinaan death metal. Saatekirjeen mukaan ”bändin musiikki yhdistelee eri piirteitä death metallin alagenreistä”. Jotenkin yleiseksi mitaksi muotoutunut kymmenen kappaletta toimii tämänkin albumin keston määrittäjänä. Levy on Inverse Recordsin julkaisema, ja kansitaiteet sekä lyriikat ovan asiallisesti esillä kuten pitääkin.

Nykyajan death metal bändin esikuviin tottakai kuuluu vanhat pioneerit kuten Cannibal Corpse ja Deicide, ja niiden vaikutuksen kuulee kappaleissa. Laulajana toimiva Iiro Kosonen esittelee death metal -murinan koko skaalan, korkeista murinoista epäluonnollisen mataliin, ja ne kuulostavat todella toimivilta. Hetkeen en ole kuullut tälläistä skaalaa ja taitoa murinalaulun saralla, mikä selittynee osaksi sillä, että laulaja Kosonen rumpali Tomi Ruohosen ohella vaikuttavat myös Cumbeast-orkesterissa.

Kappaleiden sanoitukset pyörivät perus death metal -aiheissa, eli goressa ja kuolemassa. Hyvä, tai inhottava esimerkki tästä on levyn viides kappale Deadlift. Ei suositella heikkohermoisille eikä vilkkaan mielikuvituksen omaaville. Kuudes kappale Enforcement Of Natural Selection kertoo oman käsitykseni mukaan Jokelan koulusurmista. Kappaleissa eniten kuuntelija nauttii teknisyyden ja raakuuden yhdistelystä, aivan kuten saatekirjeessä luvattiin. Parhaaksi nousee viimeinen muttei todellakaan vähäisin As My Body Rots. Myös edellämainittu levyn kuudes kappale on kaikessa kaoottisuudessaan hieno biisi.

”Encased” on kaikinpuolin toimiva ja kompakti death metal -albumi. Suomesta ja koko maailmasta puhumattakaan tulevien death-bändien määrä on käsittämätön, joten täytyy toivoa että Atretic Intestine saa tunnustusta muualtakin, koska tämänkaltaisia taidokkaita bändejä tarvittaisiin lisää, jotta death metal ikäänkuin nousisi haudastaan 1980-90-lukujen kaltaiseen loistoon. Hienoa työtä, toivottavasti turkulaiset jatkavat samaan malliin.

[youtube url=-HW9FaKFQ10]

Helmikuu 2012

Kuukauden demo:

Atretic Intestine – Human Ravagery

Erikoismaininnat:

Apina – Meidän, minun
Between The Skylines – Life in an Hourglass
Solothus – Ritual of the Horned Skull
Street Lethal – Delivering The Goods

Muut:

Antti Kokkomäki – Pariisiin
Arabia Arabia – What is Your Name? (Yellow Patterns)
Chaos For All – Demo 2011
Chromatic Dark – Inhuman Conviction
Endless Pathway – In This Cold World
The Fauna – Muista aikasi
Freedomination – Power of Nightmares
Frontlines – Unleash the Beast
Kanto Arboretum – Kevyt on murhe kantaa
Routakehä – Kaikkien aikojen loputtua
Promised Land – Diseases
Sinfully Yours – S/t
VSP – The Ultimate Collection Vol. 1

Tsekkaa myös helmikuun demorääkin MySpace-soittolista!

Atretic Intestine – Human Ravagery

Onnistuin aikoinaan missaamaan hiuksen hienosti Atretic Intestinen yhtyeen lämmitellessä ruotsalaista Vomitorya. Sääli, vuodesta 2006 vaikuttanut turkulaisviisikko nimittäin riipii ilmoille varsin vakuuttavaa death metallia. ”Human Ravagery” on itse asiassa yhtyeen kolmas omakustanne MCD. Kyseessä ei siis oikeastaan ole demo ja sen kyllä kuulee.

Musiikillisesti yhtye on vahvasti kallellaan jenkkikuolon suuntaan. Cannibal Corpset on selkeästi kuunneltu, mutta joukossa on myös Obituary-henkistä jyräämistä sekä annos Six Feet Underin groovea. Toisin sanoen tämän tyylisuunnan diggarille melko täydellinen sekoitus. ”Human Ravageryn” tuotanto on uskomattoman selkeä ja raskas tuoden mieleen Cannibal Corpsen viimeisimmät levytykset Erik Rutanin hoteissa. Eli jos nyt edellisen lauseen jälkeen yhä jostain syystä jäi epäselväksi niin aika hemmetin hyvä. Muutamat pig squealit ottavat hitusen korvaan, mutta uskaltanen väittää että Atretic Intestine on lajissaan kevyesti kotimaan kärkeä.

Levyn kansitaide on inhorealismissaan lähes etova; hyi että kun voi olla lihava ihmisvartalo iljettävä.