Avainsana-arkisto: Angel Witch

Angel Witch ja Enforcer Nosturissa

Nosturin helmikuinen lauantai-ilta tarjoili farkkuliivikansalle mielekästä ohjelmaa tipattoman tammikuun jälkimaininkeihin Angel Witchin ja Enforcerin muodossa. Tosin vielä noin vartti ennen Enforcerin ilmoitettua (ja kutinsa pitänyttä) aloitusaikaa sali ammotti tyhjyyttään. Hetken näyttikin siltä että lähes Suomen jalkapallomaailmanmestaruutta enteilevät pakkaset ovat tehneet tepposensa ja nahkatakissa palelu ei ole montaakaan jantteria kinnostanut. Vaan, jostain sitä porukkaa rupesi saliin kuitenkin valumaan Enforcerin introna toimineen Judas Priestin ”Diamonds And Rust” -versioinnin kajahtaessa ilmoille.

Roll The Dice biisillä settinsä startannut Enforcer oli jälleen kerran oma energinen itsensä. Nelikoksi kutistunut yhtye liikkuu yhä enemmän ja vauhdikkaammin lavalla kuin suurin osa kilpakumppaneistaan. Keikan alkupuolta, eritoten tokana kuultua On The Loose -biisiä, vaivasivat tosin tekniset ongelmat. Mikin varresta myös kuusikielisen taakse reviiriään laajentanut Olof näet tuskaili langattoman lähettimensä kanssa oikein urakalla. Välillä näytti siltä että kohta loppuu herralta huumori, mutta saatiinhan se ongelma lopulta korjattua. Niin, kyseessä oli tylsästi lähettimen pätkiminen, ei Spinal Tap -tyyliin langattoman poimimat ylimääräiset kuulutukset. Kolmantena biisinä kuultu uutukainen, Death Rides This Night, lunasti osaltaan odotukset tulevan kolmannen levyn suhteen; tuttu tyyli, hitusen uusia sävyjä, roppakaupalla tarttuvuutta. Seuraava biisinelikko; Katana, Diamonds, Scream of the Savage ja Midnight Vice muodostivat ehkä jopa hitusen harmillisesti keikan kohokohdan; tunnelma nimittäin latistui jonkin verran loppua kohden. Setin loppupäähän säästetyt ja usein soitetut Take Me To Hell ja Evil Attacker kun edustavat Enforcerin tasaisen tuotannon heikointa antia. Yllättäen myös toiseksi viimeisenä biisinä kuultu klassinen Savage-laina Let It Loose näytti suurelle osalle nuorta yleisöä olevan täysin tuntematon veisu. No, bändille propsit nuorison yleissivistämisestä.

Enforcer-jannujen käsien kohtalo jäi allekirjoittanutta vaivaamaan; Angel Witch kun vitsaili sosiaalisen median puolella että jannuilta katkeaa kädet jos soittavat Black Angelin, jonka intro-riffi lainaa melko härskisti Angel Witchin Sweet Dangeria. Ja Black Angelhan kuultiin toki.

Enforcer setlist: Roll The Dice / On The Loose / Death Rides This Night / Katana / Diamonds / Scream of The Savage / Midnight Vice / Take Me To Hell / Black Angel / Let It Loose (Savage cover) / Evil Attacker

Täytyy myöntää että omissa kirjoissani Angel Witch lukeutuu osastoon klassikkobändit, joiden klassikkostatusta en ole koskaan täysin ymmärtänyt. No joo, nimibiisi on klassikko, mutta muilta osin arvostan esim. ex-Angel Witch jäsenien Tytan-yhtyeen musiikillisesti paljon korkeammalle. Samoin esimerkiksi Satanin. Toki oli hienoa päästä näkemään Angel Witch livenä. Angel Witchin settilista oli näin ensikertalaisen näkövinkkelistä mukavan debyyttipainotteinen ja ainoastaan sinkkubiisi Loseria jäin kaipaamaan. Tuoreimmalta levyltä poimitut biisit toimivat niin ja näin; Into the Dark ja Guillotine aika hyvin, mutta setin avannut Dead Sea Scrolls enteili puuduttavaa keikkaa. Yhtyeen melko raskas sointi korosti osittain riffivetoisten biisien puutteita eli lähinnä melodioiden vähäisyyttä. Niitä kun yhtye on aina jossain määrin säästellyt, mikä on sangen kummalista sillä sille päälle sattuessa (esim. keikan kohokohtiin lukeutunut instrumentaali Dr. Phibes) yhtye on lähes liekeissä. Toinen tärkeä puute löytyy mikin takaa; yhtyeen pääjehu Kevin Heybourne ei ole laulajana järjettömän kaksinen, joten myös miehen ulosantiin kyllästyy melko nopeasti. Toisaalta Free Manin ja nimibiisin kaltaisissa vedoissa herran ääni toimii täydellisesti.

Tulipahan nähtyä, mutta ei se vaan ihan allekirjoittaneen cup of tea ole tuo Angel Witch. Tosin se on myönnettävä että erityisesti livenä, hitusen raskaammalla soinnilla varustettuna, tuli erittäinkin selväksi yhtyeen merkitys myöhemmille tyylisuunnille (erityisesti varhainen NWOBHM vaikutteinen Thrash Metal) vaikuutteena. Näitä biisejä se on Ulrichinkin Lars pyöritellyt kerran jos toisenkin.

Angel Witch setlist: Dead Sea Scrolls / White Witch / Into the Dark / Atlantis / Sorceress / Dr. Phibes / Confused / Baphomet / Guillotine / Free Man / Angel Of Death

encore: Gorgon / Angel Witch