Avainsana-arkisto: Ambitions

Ambitions – Stranger

Connecticutilaisen melodisen hardcoreorkesterin, With Honorin jäsenistöstä syntyi, yllättävää kyllä toinen melodista hardcorea soittava bändi. WH:n jäämistöstä veljekset Jeff ja Jay Aust aloittivat uuden bändin joka veisi edellisen bändin tuttua melodista soundia jopa vieläkin melodisempaan suuntaan.

Loppujen lopuksi Ambitions kuulostaa paljon WH:lta, mutta hardcore-elementit ovat vaihtuneet punkimpaan lähestymiseen. Suurin muutos on vokalisti Jayn laulu, jossa ei paljon With Honorin materiaalissa kuultuja huutoja enää löydy. Cdep:n ja muutaman seiskan jälkeen Ambitions sai diilin Bridge 9:lta, joka julkaisi pian sinkun tulevalta lp:ltä nimeltään Stranger. Kolmentoista kappaletta sisältävän täyspitkän materiaalia on sanottu sekoitukseksi Fugazia, Gorilla Biscuitsia ja Dag Nastya, modernilla otteella. Hirveän kaukana eivät nuo vertaukset ole ja vaikka Stranger onkin varsin melodinen punk/hardcore-albumi, on se myös hieman vaikea lähestyä. Parin ensimmäisen kuuntelun jälkeen käteen ei jäänyt oikeastaan mitään, kun bändin Neon Lights 7″ taas iski heti suoraan hermoon ja vakuutti ensikuunnelmalta.

Ambitions voisi olla helposti uusi Champion tai With Honor, mutta bändin soundi onkin tarkoituksellisesti vähämmän hardcorea. Levyltä löytyy kourallinen hyviä kappaleita, jotka voisivat toimia yksinäänkin, mutta kun levyä kuuntelee pidempään ja antaumuksessa, alkaa siitä löytyä paljon enemmän kuin perus melohardcore levyltä, sillä myös tämän tyylistä kamaa tulee jenkeistä enemmän kuin tarpeeksi. Bändi kannattaa ainakin tsekata jos Have Heart, H20 tai vaikkapa hieman kaukaa haettu vertaus Quicksand, tippuu.