Avainsana-arkisto: All Over Maniacs

All Over Maniacs julkaisi ensimmäisen musiikkivideonsa

Kaksi levyä (”Attack of the Fools” 2010 ja ”Yöjunalla Helvettiin” 2012) uransa aikana julkaissut punkrock-yhtye All Over Maniacs on julkaissut uuden ”Punaista nään” -singlen yhteydessä ensimmäisen musiikkivideonsa. Suunitelmissa on uuden täyspitkän nauhoitusten aloittaminen ensi syksynä.

Ahkerasta keikkatahdista tunnettu All Over Maniacs nähdään kevään ja alkukesän aikana lavoilla ainakin seuraavasti:

30.03. Back Room, Kotka
12.04. Kaivuri Pub, Kuopio
19.04. Lucky Monkeys, Lappeenranta
26.04. TVO, Turku
27.04. O’Haras, Tampere
04.05. ITÄ-SAKSA ROCK 7, Lepakkomies, Helsinki
01.06. La Barre, Joensuu

www.facebook.com/allovermaniacs

All Over Maniacs – Yöjunalla Helvettiin

On siitä jo pieni tovi, kun All Over Maniacs kolahti edellisen kerran vastaan. Kohta pari vuotta takaperin ruikautettu ”All Over Maniacs” oli lupaava, vaikkakin hieman horjuva pikkulevy, joka on saanut nyt jatkoa tästä ”Yöjunalla Helvettiin” (=Helsinkiin) -kiekosta.

Yhdeksi tuon mainitun eponyymin debyytin kohokohdista nousi levyn ainoa suomenkielinen veto Itä-Saksa. All Over Maniacs on sittemmin ottanut tuon biisin ohjenuorakseen ja tehnyt koko ”Yöjunalla helvettiin” -tapauksestaan suomenkielisen, mikä kieltämättä sopii bändille lontoonmurretta paremmin. Muusikoiden ”hauskat” taiteilijanimet toki lataavat hieman ennakkoluuloja ja sanoituksellisesti yhtye alittaa riman joitakin kertoja, mutta puhtaasti musiikillisella rintamalla All Over Maniacsilla on jokin hillitön groove päällä. Yhtyeen tahdissa on melko helppoa lähteä heilumaan, ja onhan yhtyeessä kehitystä tapahtunut sen verran että niitä hyviä biisejäkin alkaa nousta esille aiempaa enemmän. Mainittakoon esimerkkeinä vaikkapa Minä olen laki ja Kaistapää.

Jos tämä levy olisi jokin asema välillä Helsinki-Tampere, olisi se Järvenpää. Tästä on hyvä jatkaa.

[youtube url=ymSNYxU5hLo]

All Over Maniacs – Attack of the Fools

All Over Maniacs soittaa musiikkia, jota soittavia bändejä ei syystä tai toisesta tunnu ilmaantuvan läheskään niin usein kuin vaikkapa kasikakkosta veivaavia bändejä. Helsinkiläisnelikon punkero nimittäin haisee kaljanhuuruiselta oi-punkilta. Saatekirjeen mukaan All Over Maniacs on perustettu vasta alkuvuodesta 2010 ja että sen jäsenillä on kokemusta muissa bändeissä soittamisesta. Sen tarkempia nimiä ei tiputella, mutta hassunhauskoja taiteilijanimiä kyllä.

Räkäistä (ja kännistä) uhoamista piisaa, mutta vielä seuraavana aamuna törkeässä krapulassa muistettavat kappaleet loistavat poissaolollaan. Tosin kaksi kappaletta erottuu joukosta: ensimmäinen niistä on kiekon kuudes biisi, joka kantaa nimeä Bar Fight. Kääk, kun potki! Harvemmin sitä mikään täysin puskista tuleva bändi iskee tällä teholla! Toinen huomioni herättänyt kappale oli rieskan ainoa suomenkielinen kappale Itä-Saksa.

Soundit ovat hieman ohuehkot, tämä bändi kaipaisi tuekseen hieman muhkeampaa soundia. ”Attack of the Fools” on tosin suurimmilta osin äänitetty klaukkalalaisessa navetassa, joten eipä tuo ole suoranainen ihmekään. Yhtyeen tarvitsee vielä vähän hioa biisejään, sillä lisätyöstö ei olisi ollenkaan pahitteeksi. Kasvaisikohan tästä bändistä vielä etelän The Laybacks?