Neljä parrakasta miestä murjomassa pörisevää sludgedoomia; kotimaisen Demonic Death Judgen konseptia voinee hyvällä syyllä pitää kaikkea muuta kuin omaperäisenä. Voisi jopa sanoa, että tällä hetkellä sludge-etuliite on lähes tulkoon muodikas. Tarjontaa riittää ja kilpailu on kovaa. Se ei kuitenkaan hetkauta muun muassa Kaihoro ja Total Devastation yhteyksistä tuttuja DDJ-herroja; Karhulan lahja sludgen ystäville murjoo ilmoille ensimmäisen täyspitkänsä kilpailua kaihtamatta.

“The Descent” nimeä kantava kiekko onkin varsin mukiinmenevää jurnutusta; etenkin levyn soundimaailma on loistava. Myös useimmiten toistoon perustuvat riffit ovat pääsääntöisesti varsin toimivia. Se mikä levyllä kuitenkin tökkii on vokalointi; kireähkö rääkynä ei vaan vastaa mielikuvaani siitä kuinka tällainen jylhän pörisevä äänivalli tulisi kruunata. Paikoin “The Descent” toimiikin parhaiten jumittaessaan vailla vokaaleja. Esimerkiksi pitkä ja polveileva nimibiisi tarjoilee upeita instrumentaalisia riffittely- ja jumitusosia menettämättä kertaakaan kiinnostavuuttaan. Ja biisi on kuitenkin kestoltaan hulppeat 14+ minuuttia.

Rennompiin ja hennompiin meininkeihin heittäytyessään (mm. Stick That In Your Pipe and Smoke It) DDJ kuitenkin menettää maanisen otteensa, tymäkän soundinsa ja mielenkiinto yksinkertaisesti herpaantuu. Ilmeisesti ko. kappale vaatisi kirjaimellisesti vähintään sen piipullisen oikean kuuntelufiiliksen saavuttamiseksi. Kokonaisuutena “The Descent” on kuitenkin plussan puolella ja ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen kaikille pörinädoomin ja sludgestonerin ystäville.

Tagit: , ,