Ranskan black metal -ylpeys Blut Aus Nord ei ole tavannut päästää kuulijoitaan helpolla, eikä se sitä tee myös vuonna 2011. “The Desanctification” on Blut Aus Nordin 777-trilogian keskimmäinen osa. Omalla kohdallani albumikokonaisuuteen tutustumista olisi todennäköisesti auttanut tuntuvasti sen ensimmäisen osan tunteminen, mutta menee tämä näinkin. “The Desanctification” on puolestaan jaettu seitsemään osaan, joista yksikään ei nouse ylitse muiden.

Atmosfäärisiä, progressiivisia ja industriaalisia elementtejä on upotettu Blut Aus Nordiin huolella. Muutos on raju, kun huomioidaan millaisesta musiikista bändi alun perin lähti liikkeelle. Kieputustahan “The Desanctification” tarvitsee melko paljon, ennen kuin siitä osaa sanoa mitään edes hieman järkevää. Huuruisia ja psykedeelisiä visioita tarjoava albumi on kuitenkin avautuessaan äärimmäisen koukuttava ja juurilta tempaiseva, vaikkakin samalla kylmä, painostava ja kolkko.

Trilogian kolmannenkin osan – “The Cosmosophyn” – pitäisi myös ilmestyä lähiaikoina. Itse asiassa sen piti ilmestyä jo “The Desanctificationin” tilalla, mutta jokin mystinen kaasujumala tuli ja pisti ranskalaisten suunnitelmat uusiksi. “Kaasu” onkin hyvä sana kuvailemaan “The Desanctificationin” olemusta; se on hankalasti hahmotettavissa, mutta sitä hengitettyäsi näkymä muuttuu vähemmän yllättäen täysin huuruiseksi.

Tagit: