Tammikuussa luvassa myös uutta ja vanhaa materiaalia sisältävä EP.

Lahden rakastetuin ja Suomen vihatuin hardcore-orkesteri Morning After tekee paluun lavoille ja levylautasille reilun viiden vuoden tauon jälkeen. Yhtye esiintyy ensi tammikuussa Killing The Legacy festeillä Turussa, ja samoihin aikoihin on luvassa myös seiskatuumainen, yhtyeen ensimmäinen. Soittamisen riemu on jälleen löytynyt, mutta täysmittaista paluuta on yleisön kuitenkaan turha pelätä. Oma arvaus kuitenkin on, että kyllä tämä Business Cityn hardcore-luuranko tonnilla liikahtaa pitserian nurkkaan siinä missä kesäfestarien päälavallekin. Kunhan hotelliaamiaiset on kunnossa.

Eli ihan ensin, mistä syntyi ajatus paluusta?

AV: Ajatuskin tuntui aluksi aika mahottomalta, koska oli semmonen fiilis että aika oli ajanu koko homman ohi. Nuoremmathan osaa nykyään jo soittaakin, pelkkä into ei enää riitä. Mutta sitten KTL-Markus alkoi puoltoista vuotta sitten piinaamaan, että joku keikka pitäs vielä tehä. Ja kun markus vielä jaksoi tehä bändihistoriikin blogiinsa missä oli lähes kaikki bändin julkasema musiikkikin, niin ajatus alkoi vaikuttaa taas ihan hyvältä. Ja sitten kun Heikki vielä halusi nauhottaa noi levyn ulkopuoliset biisit uusiks, niin todettiin että “mikä ettei”, kokeillaan oisko se vielä/taas kivaa. Ja olihan se.

Tarkotus on kuitenkin tehä vaan toi yks keikka? Olisko kutina että comebackista vois tulla vähän pidempikin?

AV: No ideahan on, että tehään nyt toi yks. Jatkoa ei ole suunniteltu sen pitemmälle, mutta jos nyt joku hullu festarikeikkoja/jotain huimia lämppärivetoja idoleiden kanssa tarjoaa, niin sitten voidaan harkita. Jokainen tarjous kerrallaan, mutta pohjimmiltaanhan on myös kyse siitä, että tämä tehdään sen takia koska me ite haluttiin se tehä ja Afterin soitossa on taas se hauskuus mukana. Ja jatkoa ajatellen on pakko myöntää, että meillä kaikilla on niin paljon henk.koht. elämissä tekemistä että Afterin liittäminen siihen pysyvästi tarvitsisi jo pienen ihmeen. Parempi pitää se tämmösenä fiilisjuttuna. Tonni keikasta enkä roudaa.

Haha, jotain tommosta ajattelinkin! Mainitsit jotain uusista biiseistä, kävitte jotain nauhoittelemassa? Seiskatuumainen kai tulossa?

AV: Juu, nauhoteltiin viime viikonloppuna neljän biisin seiskatuumanen mikä ilmestyy Full Housella tammikuun 13. päivä. Levyn nimeksi tuli “Skeletor Is Dying” ja siinä on uudelleennauhotetut Commercialized Warfare ja Thorn In My Side, uusi biisi nimeltänsä Cherish the Memory ja vanha klassikko White Is the Colour of Hate, jossa soittaa kaikki kolme Afterin kitaristia eli Heikki, Jukka ja Jyri. Oli muutenkin tosi lämminhenkinen ja mahtava sessio ja tosi upeeta nähä kaikkia ukkoja pitkästä aikaa vanhan rakkaan harrastuksen puitteissa.

Keneen/mihin tämä “skeletor” viittaa? Ainakin vuonna 1997 oli varsin laihoja ukkoja bändissä, mikä lienee tilanne tänäpäivänä?

AV: Skeletor is Dying on Arton ja Jukan ekan bändin Kepexin peruja, ja siis oldskool style. Paras nimi ikinä!! Ja skeletorhan on kaiken maailman He-Manien pahin vihollinen!!

Ookoo, odottelin vähän syvällisempää tulkintaa asiasta, mutta unohin mikä bändi on kyseessä…

AV: NII!!!

Heräsikö ajatus materiaalin nauhoittamisesta ennen vai jälkeen paluukeikan varmistumisen?

AV: Vähän niinku samaan aikaan. Heikki ehotti että jos kerta reenataan niin nauhotetaan samalla noi pari biisiä pois. Paluukeikkahan siis varmistu joskus viime keväänä, tässä ollaa vaan oltu turpa kiinni aiheesta jonnii aikaa.

Annoit jo vastaukset kaikkiin mun tulevinkiin kysymyksiin, eli en enää tiiä mitä kysyisin.. ööö… Nyt kun Morning After heräilee koomasta, koska järjestetään seuraava Break Down The Walls?

AV: Juu ei! BDTW oli ja meni. Kasilla olis kiva järkätä keikkaa että alaikäsetkin pääsis, mutta nuorisotoimi tekee siitä niin hankalaa ja kallista että yksinkertaisesti ei kannata. Ja siitä ei voi olla kun todella pahoillaan. Paperilla halutaan nuorisolle tapahtumia, mutta sitten kun joku haluis jotn järjestää, niin kukkahattutädit pilaa sen samantien. Juuri tähän hommaan aikoinaan kyllästyin.

Nyt kun ollaan kuitenkin siinä iässä, että on mukava alkaa muistelemaan vanhoja, niin mikä olis ihanne line-uppi BDTW:iin? Jos pidetään lähtökohtana tapahtumassa tai muilla keikoilla siihen aikaan esiintyneitä bändejä…

AV: Mmmmm… No varmaan Afteri, 50×50, Endstand, Shed, Defend, Hobgoblin, Carpe Diem, Equity, Yesmeansyes ja ulkomaalaisista Jaded ja Outlast näin äkkiseltään. Nii ja tietty No Support.

Kuulostaa ihan siltä, että tollanen tähtikimara ois joskus ollukin esiintymässä… Jatketaan vielä hetki samalla linjalla. Morning Afterin ikimuistoisista kommelluksista sais varmaan runokirjan paksusen opuksen aikaiseksi, mutta mietitään hetki semmosia asioista, joita ET haluais bändin historiasta muistaa. Mitä tulee ensimmäiseksi mieleen?

AV: No ne lopunajan keikat oli omalta osalta aika säälittäviä tapauksia, johtuen nimenomaan liiallisesta päihteiden käytöstä. Siihen aikaan keikat oli vaan tekosyy olla sekasin päästään koko viikonlopun ja se kyllä näky esiintymisessäkin. Näin jälkeenpäin mietittynä se oli semmosta yleisön aliarvioimista ja halveksuntaa, josta ei voi olla ylpeä. Muuten Afterin kanssa on kyllä ollu oikeestaan vaan hyviä muistoja, paitti että Imatralla ei esiinnytä enää koskaan.

Haastattlu riistäyty vähän käsistä, tarkotus oli kysellä vaan tulevaan comebackiin liittyviä lyhyesti ja ytimekkäästi. Tärkeimmät tulikin yllä selvitetyksi, mutta onko herra levylaulajalla vielä jotain informaatiota jaettavaksi kyseisen asian tiimoilta?

AV: Ei kai tässä muuta ihmeempää, levy lähtee kohtapuoliin painoon ja sitä ootellaan ja keikkaa reenataan. Minusta olisi kiva nähä mahollisimman paljon vanhoja kavereita Killing The Legacy festillä, soitetaan keikka ensin alta pois ja sitten vietetään yhessä hauska viikonloppu päiväkaraoken ja hardcoren merkeissä.

Kuulostaa mukavalta!

AV: Niin minustakin! Hotelli on jo varattu, muitten nurkissa en suostu nukkumaan!! Hotelliaamiaiset on se juttu miks sinne mennään. Rakkaan avovaimoni kanssa valitsemme hotellit aamupalan mukaan!

Eli sen verran on viidessä vuodessa aikuistuttu!

Tagit: