Paradise Lost -kitaristi Greg Mackintosh uuden bändinsä keulilla.

Gregor Mackintosh on mies, jolla on historia. Mackintosh tunnetaan Paradise Lostin pitkäaikaisena kitaristina, pääasiallisena biisintekijänä ja perustajajäsenenä, jolla ei ole juurikaan sivuprojekteja ollut. Mackintoshin isän kuolema sai miehen perustamaan Vallenfyren, joka tekee aikamatkan 80-luvun lopussa nuoruuttaan eläneen Gregin omiin musiikillisiin lähtökohtiin.

Ymmärrettävästi yksi jos toinenkin media on kiinnostunut Gregistä ja tämän uudesta bändistä, ja Lampaallekin tarjoutui mahdollisuus välityttää miehelle kysymyksiä Vallenfyrestä. Mackintosh on promotoinut ahkerasti Vallenfyren piakkoin ilmestyvää albumia “A Fragile King” ja on varmasti ehtinyt antaa useammankin haastattelun aiheen tiimoilta, mikä kieltämättä näkyy vastausten tavanomaisuudessa. Mutta toisaalta miehellä oli aikaa vastata sähköpostin välityksellä lähetettyihin uteluihin, ja siitä pistää nostaa Mackintoshille hattua.

Hei Greg! Mitä kuuluu? Oletko innoissasi Vallenfyren tulevan “A Fragile King” -levyn julkaisusta ja sen vastaanotosta?

Hei, hyvää kuuluu. Kyllä, olen jännittynyt julkaisun johdosta. Tähän asti saamani palaute on ollut aika rohkaisevaa.

Olet ilmoittanut, että Vallenfyre perustettiin kunnioittamaan menehtyneen isäsi muistoa ja kanavaksi purkamaan tuntojasi asiasta. Näetkö “A Fragile King” -levyn nimenomaan tribuuttina hänelle?

Ei, en täysin. Noin 60-70 % lyriikoista pyörivät isäni ympärillä, eikä tätä bändiä olisi koskaan edes perustettu ellei hän olisi poistunut keskuudestamme. Levyn kansilehdissä on hänelle myös omistuskirjoitus. Käytännössä kuitenkin muunsin hyvin surullisen asian joksikin hyväksi, jota on ollut vielä hauska toteuttaa.

Miten Vallenfyren musiikillinen suunta lyötiin lukkoon? Oliko asian takana tiedostettu päätös vai määrittyikö Vallenfyre musiikillisesti täysin luonnollisesti?

Yksinkertaisesti rakastuin tämäntyyppiseen musiikkiin nuorena. Uskoisin isäni kuoleman käsittelyn yhteydessä musiikista turvan hakeminen olleen järkeenkäypää. Minun tapauksessani se tarkoitti jotakuinkin vuosien 1984 ja 1991 välissä tehtyä deathia, doomia ja crustia.

Onko levyllä kitarariffejä, biisejä tai biisinaihioita jotka on tehty ennen Vallenfyren perustamista?

Ei, kaikki kirjoitettiin vuoden 2010 tammikuun ja joulukuun välillä. Mitään ei tehty mitään toista tarkoitusta varten.

En mahda sille mitään, että saan levyä kuullessani jatkuvasti mielleyhtymiä Paradise Lostiin, varsinkin kitarasooloista. Pelkäätkö Paradise Lostin langettavan varjon Vallenfyren ylle ja sen mahdollisuudet vaikuttaa Vallenfyren vastaanottoon?

On täysin luonnollista, että osa levystä tuo sinulle mieleen alkuaikojen Paradise Lostin. Kuitenkin sama ihminen on kirjoittanut ja soittanut sitä musiikkia. Minulla oli myös samoja vaikutteita mielessä kirjoittaessa Paradise Lostin vanhinta materiaalia. Alun perin julkaisimme Vallenfyren kanssa anonyymisti seiskatuumaisen välttääksemme mahdolliset, Paradise Lostista johtuvat, ennakkokäsitykset, mutta niin kuitenkin käy ennemmin tai myöhemmin. Vallenfyrellä ei ole kuitenkaan vielä omaa historiaa, jonka mukaan toimia tai joka sanelisi Vallenfyreen kohdistuvia odotuksia. “What will be, will be.”

Miten helppoa kokoonpanon muodostaminen oli ja miten haastavaa sen koossa pitäminen on? Jokainen bändin jäsenistä vaikuttaa kuitenkin muissakin bändeissä.

Kokoonpanon muodostaminen oli helppoa, koska kaikki bändin jäsenet ovat hyviä ystäviäni. Tosin aikataulut asettavat haasteita kaikkien jäsenien kokoamiseksi yhteen ja samaan paikkaan tiettynä ajankohtana.

Mitkä ovat suosikkibändisi death metallin piiristä? Oletko koskaan suosinut mitään tiettyä skeneä, kuten Floridaa tai Tukholmaa?

Celtic Frost (tiedetään, ei tyylipuhdasta death metallia), Autopsy, Death, Carnage, Nihilist, hyvin varhainen Morbid Angel ja niin edelleen. Minulla ei ole mitään tiettyä suosikkisceneä, koska jokaisessa niistä oli sekä hyviä että huonoja bändejä.

Tulevaisuus? Onko Vallenfyren tarkoitus olla vain lyhytikäiseksi jäävä projekti vai onko sillä edessään loistava tulevaisuus?

Haluamme mennä soittamaan keikkoja ensi vuonna. Haluamme päästä soittamaan sekä klubeille että festivaaleille, mutta se riippuu siitä haluaako kukaan buukata meitä vai ei. Mitä loistavaan tulevaisuuteen tulee, niin asiahan ei ole minun hallinnassani enää. Katsotaan, pitävätkö ihmiset Vallenfyrestä.

Tagit: , ,