Lahtareiksi itseään kutsuvat nuoret (?) miehet ovat iskeneet valkoiset käsivarsinauhat käsiinsä, soittimet vireeseen ja kaksi vinyylisinglenä nyt julkaistua kappaletta. Jo bändin pelkästä nimestä arvaa, että nyt soitetaan perinteistä (oi) punk rockia ilman koukeroita tai teeskentelyä.

Mutta kuten suurta keskiötä ympyröiviä, 1900-luvun alun henkeä hönkivistä etiketeistäkin voi lukea, ovat molemmat singlen biisit covereita. Volvo-Markkanen kuuluu alunperin The Partisansille ja Puut pois Barney & The Rubblesille. Jälkimmäinen ei ole itselleni tuttu tapaus, mutta ainakin Volvo-Markkanen saavuttaa sekä alkuperäisesityksen hengen että tuo oman, persoonallisen lisänsä siihen.

Heti ensimmäiseksi Lahtarit ilmoittavat Matti Vilho Olavi Markkasen elävän. Niin, kyllähän Volvo-Markkasenakin tunnettu taparikollinen ja entinen kansanedustajaehdokas elääkin, vaikka onkin heikossa hapessa. Hauki on kala ja Volvo-Markkanen lähtee reippaasti liikkeelle. B-puolen Puut pois on Volvo-Markkasta hitaampi liikkeissään, mutta lopulta tästä kaksikosta se paremmaksi osoittautuva, mutta ihan senkään takia en ole valmis nyysimään kenenkään Volvoa. Vielä.

Tagit: ,