Irkkupunkbändeistä mielestäni sen selkeästi paremman eli Flogging Mollyn edellinen tuotos “Float” meni minulta lähes kokonaan ohi, vaikka “Within a Mile of Home” tuli tutuksi. Muutamina viime vuosina känniset mollamaijat ovat siirtyneet omalle Borstal Beat -levymerkilleen, jonka ensimmäinen Flogging Molly -levytys “Speed of Darkness” siis on. Vuosien saatossa Mollyistä on tullut synkempiä ja vakavampia, vaikka tietty melankolinen lataus on aina kuulunutkin sen tekemisiin. Tämä kehitys on kuulemma tapahtunut jo “Floatille”, joten Mollyt eivät tee urallaan totaalista täyskäännöstä. Pimeyden ei anneta kuitenkaan lannistaa, vaikka tehtaastakin tuli fudut ja kaljakin pääsi läikkymään.

Itseäni puhuttelevat bändin synkemmät biisit reippaasti enemmän. Omat kicksini saan mahtavasta nimikkokappaleesta, Don’t Shut Em Downin suoruudesta, The Power’s Outin uhosta ja Saints And Sinnersin mollihoilotuksesta. Erityisesti Speed of Darkness on kenties kovin tähän asti kuulemani Molly-biisi. Ihan yhtä kovalla tasolla eivät kaikki levyn biisit kylläkään ole, ja varsinkin loppua kohden “Speed of Darkness” kuulostaa samalta kuin ne edellisetkin Molly-levyt liiankin kanssa. Ei se “Within a Mile of Homekaan” mikään itse täydellisyys ollut. Mielenkiinto ei ihan kanna loppuun asti, mutta parhaillaan Flogging Molly tekee todella väkevää jälkeä.

Tagit: