Jotkin bändit sopivat täydellisesti toistensa splittikavereiksi, toiset taas ovat toistensa peilikuvia. Sur-rur ja Merries ovat jälkimmäistä kastia tällä kimppalevyllä. Vaikka splitti on nimetty nimenomaan Merries ja Sur-rur -splitiksi, käsittelen silti Sur-rurin puolen ensiksi. Sur-rurin biisit ovat ylijäämäbiisejä “Uurnapölyjen paluu” -albumin sessioista, mutta silti varsin tasokkaita esityksiä. Nämä kappaleet ovat sitä takuuvarmaa Sur-ruria: kieroa ja absurdia, mutta suoraa. Jotain Sur-rurin tasosta kertoo varmaan sekin, että jopa bändin ylijäämäbiisit ovat helkutin hyviä?

Merriesien kuuntelu on tietyllä tavalla helpompaa, sillä en itse ole asettanut bändille juurikaan odotuksia, siinä missä Sur-rur on jo vanha tuttu. Tämä siitä huolimatta, että splitin ensikuunteluun mennessä olin ehtinyt nähdä Merriesin livenäkin pari kertaa. Merriesin alaa on heleä ja keveä voimapop, joka on yllättävänkin yksinkertaista ja popmaista. Treenikämpän lämmössä äänitetyissä biiseissä on kotikutoisuutta ja sopivaa rosoisuutta. Toivon, ettei Merries ala hinkkaamaan ja jalostamaan kappaleitaan kliiniseksi asti vastaisuudessakaan.

Molemmat bändit ovat vedossa, mutta kyllä Merries vaan vie nyt voiton. Näin on marjat. Mutta ovatko levyllä soittavat bändit sittenkään ihan niin erilaisia?

Tagit: , , ,