Nosturissa tänään soittava, häiriintyneessä maineessa oleva garage punk –kvartetti, Black Lips on koko uransa luottanut lo-fi estetiikkaan ja löysään tulkintaan. Edellinen julkaisu 200 Million Thousand oli bändin itsensä tuottamana huojuva, mutta silti monien mielestä vastustamaton. Huhujen mukaan levy-yhtiö Vicen Suroosh Alvi ei pitänyt linjaa hyvänä ja palkkasikin tuottajaksi Mark Ronsonin (mm. Amy Winehouse, Christina Aguilera), jonka tehtävänä oli saada Lipsien ulosanti helpommin lähestyttäväksi.

Keväällä ilmestynyt Arabia Mountain osoittaa huhut todeksi; komppi pysyy kasassa läpi levyn, kappaleet ovat keskimääräistä iloisempia, ja enää ei lauleta peltipurkkiin vaan vokaalit ovat miksattu nätisti etualalle. Vai mitä sanotte tästä toogabilebiisistä Go Out and Get It!?

Jotta palapeli ei olisi näin yksinkertainen, on levyllä myös pimeämpi puoli happokangastuksineen. Tästä esimerkkinä sinkku Modern Art, joka muistuttaa enemmän vanhasta tuotannosta, vaikka pysyyhän se komppi tässäkin kasassa.

Oli miten oli, Nosturissa nähdään varmasti Black Lipsin molemmat kasvot. Niin, ja lippuja (24€) saa vielä ovelta.

Tagit: , , , ,