Kuten läheinen nimikaimansa, Judas Priestin “Defenders of the Faith” -klassikko, losangelesilaisen Terrorin viimeisin albumi on tymäkkä vastaisku genreen pesiytynyttä poseerausmeininkiä vastaan. “Keepers of the Faith” vie kuulijan hardcoren ytimeen, missä ei kliinikertsejä ja rapuasentoja tunneta.

“Keepers of the Faith” kilvoitteli Bitter Endin kanssa viime vuoden kovimman hardcore-lätyn tittelistä, väännön päättyessä lopulta ratkaisemattomaan tasapeliin. Siinä missä Bitter End myllää vielä tuoreilla voimilla, on “Keepers of the Faith” jo Terrorin viides (laskentatavast riippuen) täyspitkä, jäsenten aiemmista edesottamuksista nyt puhumattakaan. Silti sen tekemisessä ei näy leipiintymisen merkkejä, vaan meininki on tälläkin levyllä suhteellisen tuoretta, ainakin siinä mittakaavassa, mitä se nyt voi perinteitä vaalivalla bändillä olla.

“Keepers of the Faith” jatkaa hyvin pitkälti edellisen levyn linjoilla, mutta paremmat soundit ja terävämpi tuotanto tuovat nyanssit paremmin pintaan kuin koskaan aiemmin. Päällimmäisenä levystä jää mieleen alkupuolelta Stick Tight, nerokkaan yksinkertaisen riffin päälle rakentuva Shattered sekä nimikappale Keepers of the Faith, joka kerran jos toisenkin saa kylmät väreet aikaiseksi, ei pelkästään musiikkinsa, vaan myös sanomansa ansiosta.

Jos olet nuori kidi, eksynyt oikean musan pariin kenties thrash-metallin kautta, “Keepers of the Faith” on mitä täydellisin lähtökohta uuden harrastuksen pariin. Mutta ei se petä myöskään vanhoja partoja, jos muuta väität, olet väärässä.

Tagit: ,