Yksi keskeisimmistä post-punk- ja new wave -yhtyeistä, brittiläinen Gang of Four esiintyy Helsingissä Korjaamon Vaunusalissa lauantaina 3. syyskuuta.

Gang of Four julkaisi ensimmäisen EP:nsä ”Damaged Goods” vuonna 1978. BBC:n radiopersoona John Peel otti heidät esiintymään ohjelmaansa ja bändin maine kasvoi Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 1979 yhtye julkaisi debyyttilevynsä ”Entertainment”, joka on muun muassa arvostetun Rolling Stone -aikakauslehden 500 kaikkien aikojen parhaan albumin joukossa.

Jo ensimmäisellä EP:llään Gang of Four löysi uuden ja sittemmin useasti lainatun soundinsa yhdistämällä The Sex Pistolsin ja Televisionin punk- ja new wave -vaikutteet Parliament-Funkadelicin funk-komppeihin. Myöhemmillä levyillään “Songs of the Free” (1982) Ja “Hard” (1983) yhtye laajensi tyyliään tanssipunkin ja diskon suuntaan.

Gang of Four on alusta lähtien ollut parhaimmillaan livenä. Yhtyeen tanssittavat ja hikiset keikat ovat edistäneet bändin nousua vaihtoehtorockin kaanoniin. Gang of Fourin keulahahmon Jon Kingin maaninen ja energinen lavakarisma on säilynyt tähän päivään asti. 80- ja 90-luvuilla muun muassa R.E.M., Red Hot Chili Peppers ja Nirvana ilmoittivat Gang of Fourin yhdeksi päävaikutteeksensa. 2000-luvulla post-punkin uuden tulemisen myötä yhtyeet kuten Liars, The Rapture, Clinic ja Radio 4 omaksuivat riisutun ja kulmikkaan lähestymisen kitaramusiikkiin. Pari vuotta myöhemmin brittiyhtyeet Bloc Party ja Franz Ferdinand saavuttivat jättisuosion juuri Gang of Fourin luomalla soundilla.

Gang of Four (uk)
La 3.9.2011 Helsinki, Korjaamo, Vaunusali
Liput 34 eur + mahd. toimituskulut

www.gangoffour.co.uk
www.myspace.com/gangoffour

Tagit: