Rejected saattoi saada haastajan, kun alkuvuoden kovimmista punk rock-lätyistä puhutaan. Turkulaisen “TKU-ajan The Heartburns miinus Teemu” -kombo The Dwyersin uraa on tultu seurattua sen ensimmäisen seiskatuumaisen julkaisusta lähtien. Yhtye on kehittynyt kuin vaivihkaa melko kovaksi tekijäksi, jolloin suorastaan ohittamattomalla kannella siunattu “Bowling With Jesus” on väistämättä vuoden odotetuimpia levyjä punk-rintamalla.

The Dwyersin voidaan sanoa viimeistään nyt ottaneen kunnolla pesäeroa sekä The Heartburnsiin että entiseen itseensä. Turkulaiskombo ei ole lähtenyt tekemään “Gas Station Masturbationia” uudelleen, vaan uutukainen on selvästi erilainen kuin edeltäjänsä. Räkä on vähentynyt, melodia taas lisääntynyt. Yksinkertaisten mutta tehokkaiden kertosäkeiden voimaa ei ole vieläkään unohdettu, vaikka niiden ympärillä pörräävät kappaleet ovatkin hieman eri tavalla rakennettuja. Shit Hits Me tosin kuulostaa hyvin paljon yhdeltä The Heartburnsin kappaleelta, ja se vain muistuttaa siitä tosiasiasta ettei The Dwyers (edelleenkään) luo mitään uutta.

Suurin muutos “Gas Station Masturbationiin” taitaa löytyä vain soundipuolelta. Vaikka The Dwyers soikin nyt hieman puhtoisemmin, tunnistaa bändin silti itsekseen. The Dwyers on kasvanut aikuiseksi ja vihdoin löytänyt identiteettinsä. Siten bändi kuulostaa nyt vahvemmalta kuin koskaan. “Bowling With Jesusin” viimeiset soinnut vaan pärähtävät ilmoille ehkä turhankin hätäisesti. No, eipä tullut aika pitkäksi.

Tagit: ,