Vaihtoehto-rockin legenda soittaa Tavastialla kokonaisuudessaan klassikkoalbuminsa "Bug".

Vaihtoehto-rockin eliittiin lukeutuva yhdysvaltalainen Dinosaur Jr soittaa kokonaisuudessaan klassikkoalbuminsa ”Bug” heinäkuussa Helsingissä. Bändi esiintyy Tavastialla torstaina 7. heinäkuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 9. toukokuuta Tiketissä.

Vuonna 1984 perustettu Dinosaur Jr on vaihtoehtorockin varsinainen emoyhtye, joka 27 vuotta kestäneen uransa aikana on ehtinyt innoittaa lukuisia indiebändejä, kuten Nirvana, Sonic Youth ja Flaming Lips. Bändin soundi on tunnistettavissa massiivisesta kitarameluvallista, joka kuitenkaan ei peitä alleen hienoja sävellyksiä ja osaavaa biisinkirjoittamista.

Bändin ”Bug”-albumi julkaistiin vuonna 1988 ja se avasi bändille tien myös Eurooppaan. Levyltä irroitettu single ”Freak Scene” muodostui yhtyeen alkuperäiskokoonpanon suurimmaksi hitiksi ennen J.Mascisin (laulu, kitara) ja Lou Barlown (basso, laulu) teiden eroamista. Yhteistyö sai kuitenkin jatkoa vuonna 2005, jonka jälkeen Mascis ja Barlow yhdessä Murphin (rummut) ovat äänittäneet viimeisimpänä ”Farm”-levyn vuonna 2009.

Dinosaur Jr:n keikat ovat intensiivisiä ja hurmoksellisia tapahtumia. Trion ja yleisön välinen kemia on käsinkosketeltavissa ja ”Bugin” biisit tulevat suoraan iholle livetilanteessa. Suurta osaa näyttelee tietysti bändin tavaramerkiksi muodostunut tärykalvoja huumaava desibelitaso, joka ei kuitenkaan vie tilaa kappaleiden nyansseilta. Bändi on esiintynyt Suomessa viimeksi vuonna 2010 Tavastialla.

Dinosaur Jr (usa)
To 7.7.2011 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18.

Liput 35 euroa + mahd. toimituskulut
Myyntiin ma 9.5.2011 klo 9 Tiketin myyntipisteissä
Ovelta 37 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.

www.dinosaurjr.com
www.myspace.com/dinosaurjr
www.livenation.fi

Tagit: