Viime keväänä tulin kehuneeksi Nicke Anderssonin lempeän diktaattorimaisesti luotsaamaan Imperial State Electricin ensimmäisen levyn. “Imperial State Electricista” olikin yhdeksi henkilökohtaisista suosikeistani viime vuodelta, sillä ISE:n voimapop/hard rock -ilotulitus tosiaankin tuli tarpeeseen. Bändi vieraili Suomessakin, mutta itse en päässyt pelipaikoille. ISE on mitä ilmeisimmin perustettu juurikin livebändiksi, kun yhtye julkaisee “In Concert” -nimisen livekiekon.

“In Concert” -livepläjäystä varjostaa kaksi pettymystä. Ensinnäkin petyin, kun “In Concert” onkin oikeasti studiolive, eli sitä ei missään konsertissa ole äänitetty eikä siten paikalla ollut yleisöäkään. Toisekseen vain kuuden biisin MCD:llä ei ole yhtäkään ensilevyn hiteistä, vaan kaikki kappaleet ovat covereita. Toisaalta debyytin biisit ovat vielä tuoreessa muistissa, joten oikean livelevyn tekeminen olisi ollut jo turhaan kiirehdittyä. “In Concertista” huomaa, että Andersson on päässyt todella lähelle idoliensa henkeä omillakin biiseillään, niissä kun on samoja piirteitä kuin näissäkin kappaleissa. Yksinkertaisia ja tarttuvia koukkuja löytyy joka sormelle ja tunnelma on katossa.

Vaikka studiossa voi väännellä lopputulosta miten päin sattuu, on se optio jätetty lunastamatta. Soitto ei ole turhan tarkkaa, vaan rosot on jätetty siivoamatta pois. Tunnelma on siis autenttisempi kuin monella ns. oikealla konserttitallenteella. Tämä seikka pitää ehdottomasti nostaa “In Concertin” vahvuudeksi.

Tagit: ,