Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Moses Hazy kömpii taas ihmisten ilmoille siltojen ja veneiden alta. Verukkeena moiselle ylösnousemukselle käytetään kolmosalbumi “Better Bewarea”, joka ainakin pyrkii näyttämään kaapin paikan.

Suomen parhaaksi livebändiksikin sanottu Moses Hazy roiskii melkoisella antaumuksella soul-pohjaista rokkiaan. Moses Hazy tekee selkeää pesäeroa kotikaupunkiinsa Tornioon soittamalla musiikkia, joka ei mollisoinnuilla juurikaan repostele. Jos tätä pitäisi kuunnella tietämättä bändin kotikaupunkia tai edes kotimaata, Moses Hazya olisi yllättävän helppo kuvitella amerikkalaiseksi bändiksi. Bändi soi isosti, lukuisia eri soittimia hyödyntäen, mutta silti jalkansa tiukasti maassa pitäen.

Erityisen mieleenpainuvia kappaleita on hankalaa nostaa esille kovin montaa, vaikka kuuntelukertojen lukumääräkin hipoo kirjoitushetkellä jo toistakymmentä. Kenties nämäkin kappaleet pääsevät paremmin oikeuksiinsa liveoloissa, Something You Ate ja Sun Machine etunenässä. Silloin bändin taika on tiettävästi parhaimmillaan, vaikka levyllekin on saatu puristettua melkoinen määrä energiaa ja kiimaa. Levyn suurenmoinen soundi aiheuttaa aluksi lievää ähkyä, mutta toisaalta “Better Beware” ei ole parilla kuuntelukerralla läpimussutettu.

Tagit: