/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

LCMDF – Love & Nature » Lammas Zine

 
LCMDFLoveNature

LCMDF
Love & Nature  (CD)
3/5

(16.2.2011)

Anni Kukka, helmikuu 27, 2011
Siirry kommentteihin (-) tai lisää omasi

”Brrrrryyy” kuuluu ensimmäinen ääni, joka tulee elimistöstäni yrittäessäni vastustaa kiusausta pitää tästä levystä. Koska eihän tästä kuulunut tykätä, eihän?

Nimihirviö Le Corps Mince de Françoise pyöri pari vuotta sitten kaikkien huulilla. Monille siihen kuuluisaan ärsytykseen asti. Bändi sai näkyvyyttä muun muassa Imagen kansikuvaa myöten, teki lukuisia keikkoja ja kaiken lisäksi alkoi niittää mainetta ulkomailla. Hypen keskellä yhtye ei kuitenkaan ennen “Love & Nature” -levyä julkaissut kuin sinkkuja. Kaikista vahingoniloisimmat ehtivät julistaa yhtyeen tähdenlennoksi, mutta he taisivat nuolaista ennen kuin tipahtaa. Sillä “Corpset” vaikuttavat olevan edelleen tosissaan ja voimissaan. Bändin nimi vain on typistetty LCMDF-lyhenteeksi ja matkan varrella kolme jäsentä on muuttunut kahdeksi.

“Love & Nature” -albumille LCMDF on saanut tuottajakseen Dave “Switch” Taylorin, joka tunnetaan mm. M.I.A.:n, Santigoldin ja Christina Aguileran kanssa tehdystä yhteistyöstä. Eikä levyä voikaan dissata huonoista soundeista; biisit ovat huolellisesti rakennettuja, kaupalliseen menestykseen valjastettuja pop-kappaleita. Toki jäljellä on Le Corps Mince de Françoiselle ominainen indie-elektro –soundi, mutta sehän taisi olla sitä nykyajan mainstreamia? Maltillisesta uudistumisesta tyttöjä voi myös onnitella. Vaikka osaa levyn biiseistä on ehditty kuulla moneen kertaan, kokonaisuus vaikuttaa tuoreelta. Liika yrittäminen ei kuitenkaan paista läpi ja bändin tyyli vaikuttaa kypsemmältä.

Kivana yllätyksenä albumilta nousee esiin biisi Future Me, jota kannattelevat röyhkeästi ysärin seksi-pop-soulista vaikutteita ottaneet taustat. Jo vuonna 2009 Kitsunén julkaisema Something Golden on toinen levyn tärppibiiseistä ja sopii joukkoon mukavasti, vaikka onkin jo vanhempaa kamaa. Sen sijaan en ymmärrä, miksi alkuaikojen hitti Cool and Bored on levyllä mukana. Uudistettu versio biisistä ei aivan iske, eikä liene palvelevan vanhaa versiota kuulemattomia korvia (jos sellaisia onkaan).

“Love & Nature” on kaiken kaikkiaan ihan hauska kokoelma kaikista kivoista elektrotyyleistä suodatettuna tähän päivään. Siitä, onko sen linja yhtenäinen, voidaan olla montaa mieltä. Beach Lifen soundit kielivät nimensä mukaisesti Ibizan 2000-luvun yökerhoista, kun taas We Are Cannibals kuulostaisi siltä, kuin Siouxsie and the Banshees ja Duran Duran olisi naitettu yhteen. Sekös yleisöä varmasti kiinnostaakin. Sinkkuhitti Gandhi taasen kyllästyttää jo kolmannella kuuntelulla. Vatsani voi siis olla huoletta; tarttuvista ja kivoista biiseistä huolimatta tuntuu, että levy jää kertakäyttöiseksi. Sitä odotellessani voin vähän diggailla, salaa.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti

*

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä. Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Sivun alkuun ↑