/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Huutoa ja hurmetta – Goresoerd » Lammas Zine

 
Goresoerd

Huutoa ja hurmetta – Goresoerd

Viron lahja grindcoren ystäville ensi viikolla miniturneella Suomessa

Toimitus, helmikuu 25, 2011     Siirry kommentteihin (-) tai lisää omasi

Goresoerd on virolainen metallibändi. Bändi aloitti puhtaana grindcore-bändinä, mutta pikku hiljaa musiikki jalostui nykyiseen muotoonsa, kun mukaan tuli annos huumoria ja vaikutteita alettiin imemään muualtakin kuin grindistä. Bändi heittää maaliskuun alussa lyhyen viikonloppukiertueen helsinkiläisen Tukkanuotan kanssa. Lisäksi bändi on hiljattain varmistunut myös ensi kesän Tuskan esiintyjäksi. Otimme jätkät haastatteluun ja kyselimme kuulumisia Suomen keikkojen lähestyessä. Vastaamassa Martin (basso) ja Stig (kitara, taustalaulut).

Bändi alkoi projektiluonteisena vuonna 2004. Jos oikein ymmärsin, bändi kävi läpi miehistönvaihdoksia alkuaikoinaan ja nousi pian sen jälkeen jäsentensä ykkösbändiksi. Miksi päätitte lopettaa muut bändinne ja keskittyä Goresoerdiin?

Martin: Bändin basistit ja kitaristit ovat vaihdelleet, mutta bändin ydinkokoonpano, eli Stig (kitara), Nagy (laulu) ja Ken (rummut), on pysynyt samana aivan alusta asti. Näyttäisi todellakin siltä, että monet meistä ovat jättäneet muut bändinsä Goresoerdin takia, mutten usko että tämä bändi on varsinainen syy siihen. Ennemminkin kyse on vain siitä, mihin elämä heittää, ja kaikki asiat päättyvät aikanaan.

Sekoitatte musiikissanne grindcoreen myös muita elementtejä. Mitkä bändit ja tyylit ovat päävaikutteitanne? Musiikissanne on paljon groovaavia kohtia perus blast beatien lisäksi. Olen kuulevinani myös joitain melodisempiakin vaikutteita.

Martin: Goresoerdissa jokainen jäsen kirjoittaa biisejä tai on muulla tavalla olennainen osa biisinkirjoitusprosessia. Uskomme, että syynä musiikkimme vaihtelevuuteen ja erilaisten musatyylien sekoittamiseen on siinä, että tulemme kaikki erilaisista musaskeneistä ja meillä on erilaiset musiikilliset taustat. Minä innostuin grindcoresta pääasiassa Nasumin (RIP) ja Napalm Deathin kautta, joten sanoisin että ne ovat minulle tärkeimmät vaikutteet, kun teen Goresoerdille biisejä. Lisäksi vaikutteeni tulevat myös metallisilta hardcore-bändeiltä. Muilla jäsenillä on tietenkin omat vaikutteensa ja suosikkinsa.

Viimeisin täyspitkänne kantaa nimeä ”Tüdruk ja surm” ja se tuli ulos tammikuussa 2010. Mitä nimi tarkoittaa? Kielennehän oli ennen tätä levyä englanti, mutta vaihdoitte nyt viron kieleen. Mitkä olivat syyt tähän vaihdokseen ja miten yleisö on ottanut muutoksen vastaan?

Stig: Nimi on käännettynä ”Neito ja kuolema”. Kun aloitimme tämän levyn nauhoitukset, oli meillä jo joitain lyriikoita viroksi. Sitten päätimme vain kokeilla miltä se kuulostaisi. Lopputulos osoittautuikin aika uskomattomaksi ja erilaiseksi, joten päätimme jatkaa tuolla linjalla. Paikallinen yleisö on ottanut kielenvaihdoksen hyvin, koska he ymmärtävät omaa kieltään paremmin kuin englantia.

Viimeisin julkaisunne on splitti suomalaisen death metal –bändin Tukkanuotan kanssa. Sen on julkaissut yhteistyössä Stay Heavy Records Suomesta ja täyspitkännekin julkaissut Nailboard Records Virosta. Miten idea tästä splitistä sai alkunsa?

Stig: Meillä oli idea splitistä jo monia vuosia, muttemme löytäneet mitään hyvää bändiä splittikumppaniksi. Eräänä päivänä juttelin Nailboardin pomon Karelin kanssa ja hän pyysi tsekkaamaan Tukkanuotta-nimisen bändin tuotantoa ja kertomaan mielipiteeni. Kuuntelin bändiä ja sanoin että eiköhän tehdä splitti heidän kanssaan. Pidän Tukkanuotasta, se on todella tuoreen ja tyylipuhtaan kuuloista!

Miten keikkarintama, oletteko keikkailleet paljon? Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia keikkoja tähän mennessä?

Martin: Toivon, että mieleenpainuvimmat ovat vielä tulossa, ja tämän vuoden Tuskassa soittaminen tulee olemaan mahtavaa! Goresoerd on soittanut vain 22 keikkaa viimeisen 4 vuoden aikana, eli ei paljon. Keikkojen taso on kuitenkin ollut hyvä ja tuppaamme olemaan valikoivia buukatessamme keikkoja. Olemme onnistuneet jakamaan lavan monien tunnettujen bändien kanssa, kuten Napalm Death, Extreme Noise Terror, Amorphis, Mayhem, yms.

Oletan, että Goresoerd ei ole kuitenkaan päivätyönne. Minkälaista hommaa teette leipänne eteen?

Martin: Kyllä kyllä, taloudellisesti bändissä oleminen on surkein sijoitus mitä voit tehdä: soittokamat, treenikämpän vuokra, studiokulut, kukat tyttöystäville siitä että on ollut liian kännissä edellisiltana, jne. Mutta se adrenaliini ja tyydytyksen tunne, minkä musiikin tekemisestä ja soittamisesta saa, tekee siitä kaiken sen arvoista!
Päivätöistä: Nagyn työnä on vaikeuttaa muiden ihmisten työnsaantia, eli hän omistaa oman tatuointiliikkeen Tallinnassa. Tauk saa ihmisten korvat vuotamaan verta, hän on ääniteknikko laivalla. Stig toimii mm. backlineteknikkona suositulle virolaiselle rock-bändille The Sunille. Ken johtaa hotellia ja Martin on töissä soitinbisneksessä.

Aika musiikkipainotteista näyttäisi siis olevan työnnekin! Jos teillä olisi mahdollisuus lähteä kiertueelle ihan minkä tahansa bändin kanssa, mitkä bändit olisivat top 3 –listallanne?

Martin: Metallica ja Slayer… No, leikki leikkinä. Ei sillä ole oikeastaan väliä, kunhan he ovat hyviä tyyppejä, soittavat hyvää musaa ja tykkäävät kaljasta.

Millainen on Viron metalli- ja ug-musiikkiskene? Kävin Tallinnassa katsomassa Cannibal Corpsea ja keikkapaikka oli täynnä metallin ystäviä. Onko teillä paljon tämän tyyppisiä keikkoja? Mainitkaa jotain virolaisia bändejä, joita kannattaa tsekata.

Martin: No, uskon että kuten talous, musiikkiskene menee ylös ja alas… Juuri nyt metalliskene Virossa on mielestäni pienempi kuin mitä se aikaisemmin oli, jos miettii hyvien bändien ja keikkojen määrää. Mutta tilanne on menossa parempaan suuntaan. Virolaisista bändeistä ehdottomasti tarkistamisen arvoisia on death metallin ystäville Catafalc ja Nihilistikrypt (uusi albumi tulossa 2011). Grindcore-bändeistä mainittakoon Necro Strike ja hardcore-bändeistä NCB, NMR ja Burn Still.

Loppuun vielä perinteinen “mitä ajattelette suomalaisista” -kysymys. Minkälaisia ovat kokemuksenne suomalaisesta metalliskenestä, mitkä ovat suosikkibändejänne? Ja kuten mainittu, teillä on tulossa minikiertue Tukkanuotan kanssa. Mitkä ovat tunnelmanne, kyseessä on kuitenkin Goresoerdin ensivisiitti Suomessa, eikö?

Martin: Kyllä, tämä on Goresoerdin ensiesiintyminen Suomessa. Olen itse soittanut aikaisemmin Helsingissä ja Lappeenrannassa edellisen bändini kanssa ja pidimme siellä soittamisesta paljon. Suosikkini Suomi-bändeistä: Rotten Sound, Torture Killer, Ratface, Third Man Down, Worth The Pain ja kaikki muut kovat Full House Recordsin bändit.

Odotan innolla minikiertuettamme ja mahdollisuutta päästä syömään Kartanon sipsejä ja juomaan Karhu-olutta. Goresoerdille ei ole väliä oletko metalli- tai hardcoretyyppi tai mitä tahansa, toivomme näkevämme teidät kaikki keikoillamme Suomessa!

Goresoerd / Tukkanuotta -mini tour 2011

3.3. Tampere, Vastavirta-klubi + Crystalic
4.3. Lappeenranta, Lucky Monkeys + Loss Of Humanity
5.3. Helsinki, Darkside Club + Ratface, No One Is Safe

Tägit:

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti

*

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä. Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Sivun alkuun ↑