/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Vihreää kahvia ja majakkaprojektia – Lighthouse Project Porissa » Lammas Zine

 
lighthouse_baarikaappi

Vihreää kahvia ja majakkaprojektia – Lighthouse Project Porissa

Baarikaapin hardcoreimmat ja kovimmat bileet sitten BTHC:n.

Jouni Parkku, helmikuu 24, 2011     Siirry kommentteihin (5) tai lisää omasi

Lighthouse Project, Viva Clarity, New Waters
Baarikaappi, Pori 19.2.2011

Välillä sitä ahdistaa. Eräs helmikuinen lauantai meni meikäläisen osalta lähes kokonaan viemäristä alas. Koko päivän ajan väsytti, ajatus ei kulkenut eikä siten tekstiäkään syntynyt. Musiikkikaan ei kuulostanut juuri miltään. Päiväunienkin jälkeen fiilis oli sellainen, että mieleni teki vain jäädä kotiin murjottamaan ja nukkumaan. Mutta ei auta, kun kyseessä on juuri sellainen ilta kun Porissa keikkailee hardcorebändi. Bändi oli Lighthouse Project, joka toi mukanaan Jyväskylästä Viva Clarityn ja New Watersin. Pakkasta uhmaten lähdin uhkarohkealle matkalle pakkasiltaan, ääni jo valmiiksi käheänä alkuviikosta riivanneen flunssan jättämän yskän takia.

New Watersista yllättyin. Tai no… siinä tilanteessa ei ollut oikein muuhunkaan varaa, minä kun olin jättänyt tapojeni mukaisesti biisit MySpacesta kuuntelematta etukäteen. New Waters oli mahdollisesti vihaisinta kamaa, mitä olen Baarikaapin tiloissa hetkeen kuullut, ainakin sitten BTHC-festien. Illan muista bändeistä yhtye ei eronnut kovinkaan radikaalisti noin soitannollisesti, mutta erityisesti laulaja draivi oli käsittämätön.

Ainoa juttu mikä New Watersissa riepoi oli vokalistin rakkautta ja Jeesusta pursuavat välispiikit. Minulle on henkilökohtaisesti aivan sama jos hemmot uskovat vaikka joulupukkiin… itse asiassa minua ei häiritse sekään, jos uskonnollista vakaumusta tuodaan esille sanoituksissakin, mutta biisien välissä erikseen saarnaaminen alkaa tuntumaan jo tuputtamiselta. Mikäli tuo aspekti ei häiritse, voi New Watersin keikan katsomista suositella. Sain muuten mikkijohdosta päähäni.

Viva Clarityn näin myös ensimmäistä kertaa. Tämä jyväskyläläispartio oli jo hieman tutumpi, kaveri kun oli soitattanut bändin Our Demons, Our Hell –ceedeerieskaa meikäläiselle. Bändi oli juuri ulostanut uuden seiskatuumaisen, jonka sisältämä materiaali ei ollut minulle vielä siinä vaiheessa tuttua. Polviasentohardcorea soitettiin timmimmin ja raskaammin kuin levyllä. En odottanutkaan mitään löysäilyjä, mutta Viva Clarity yllätti olemalla raskaampi kuin mitä oletin. Sain taas mikkijohdosta päähäni.

Lighthouse Projectin setissä oli lopullisuuden tuntua. Tämä keikka jäi sen kokoonpanon viimeiseksi, toisen kitaristin väistyessä sivuun. Nelimiehisenä jatkava Lighthouse Project veti kyllä hyvin, ja “Atonement” on edelleen varsin hieno levy. Setti keskittyikin sen materiaaliin, ja nyt taisivat jäädä coveritkin pois. Tai en ainakaan huomannut, että nyt olisi Mustaa Paraatia, Pelle Miljoonaa tai mitään muutakaan hardcorebändille eriskummallista soitettu.

Tämä Porin keikka oli tasoltaan samanlainen kuin Hämeenlinnan keikka, joten on vaikeampi sanoa kumpi keikoista sitten oli parempi. Yleisö oli tosin enemmän mukana Porissa. Kirjoitin Hämeenlinnan keikasta seuraavaa: “Jos arvon lukija pohtii, mennäkö Lighthouse Projectin keikalle omassa kaupungissaan vai murjottaako kotona yhtyeen levyä fiilistellen, niin suosittelen ensimmäistä vaihtoehtoa.” Tähän keikkaan voi soveltaa täysin samoja fraaseja. Myös tämän keikan aikana sain sivalluksen mikkijohdosta. Ehkä se saattoi johtua siitä, että olin kaivautunut kuvien ottamista varten asemiin lavan edustalle? Kuten voi tästä tekstistä päätellä, oli paikalle tuleminen kannattavaa. Olisi nimittäin vituttanut, jos olisin tiennyt mistä olisin jäänyt paitsi.

Illan kuvasatoa nähtävissä täällä.

Kommentit (5 vastausta) Kirjoita kommentti →

 1. Mikko ruusteri kirjoitti:

  hyvin kirjotettu raportti! sen vaan haluan sanoa vielä että saarnaaminen ja oman vakaumuksen esilletuominen on kaksi eri asiaa, ja keikkalla paikalla olleena voin sanoa että saarnaamisesta tässä ei ainakaan mielestäni ollut kyse. ja mun mielestä bändi saa kertoa tasan tarkaan sen mistä biisit kertoo. esimerkiks kukaan ei varmaan ärsyyntyisi jos joku sanoisi välispiikissään että biisit kertoo vitutuksesta tms. ja musta se on aika fasistista jos ei saa kertoo lauluissaan siitä mihin uskoo ja mitä elää ellei se asia ole vitutus, päihteettömyys, ateismi, yhteiskunnan tila, päihteiden käyttö tai mitä tahansa ikinä. kaikista asioista saa laulaa ja niistä saa puhua, kunhan vaan puhuu fiksusti eikä mitenkään tyrkyttävästi. ja tässä kyse ei todellakaan ollut tyrkyttämisestä.

  • Jouni Parkku kirjoitti:

   Kiitos palautteestasi, hienoa nähdä että joku näitä juttuja jaksaa lukea ja vielä asiallisesti kommentoidakin! Joo, asiaa veistelet. Erilaisista asioista pitääkin laulaa, ja meikältä kyllä tippuu rispektiä niille jotka pysyvät täydellä sydämellään edustamiensa asioiden takana. Ja olet siinäkin oikeassa, että eihän tuota nyt varsinaisesti tyrkyttämiseksikään voi sanoa, varsinkin kun aiheeseen liittyvää puhettakin tulee varmaan vain ennen kahta viimeistä biisiä. Olin vain huomaavinani, että siellä tuli myös korvaani särähtänyt “toivottavasti tekin tajuatte sen”-kortti, vain ymmärsinkö sitten vain tuossa tilanteessa väärin.

   Olin vähän kahden vaiheilla, onko tarpeellista sanoa edes koko aiheesta mitään. Näin se oman tekstin reikäisyys vain kostautuu. :)

 2. Jesper/VivaClarity kirjoitti:

  HEI!
  Hvyää juttua ja hienoja kuvia!
  Laitoin noita kuvia facebookkiin ja purevolumeen. Mainitsin kuvaajan. Onhan OK?

 3. Oula kirjoitti:

  Hienoa että joku jaksoi tehdä jutun tästäkin illasta, tuntuu hyvältä saada uusillekin bändeille palautetta.

Jätä kommentti

*

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä. Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Sivun alkuun ↑