/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Consciousness Removal Project – Do You Ever Think It’s The End Of The World? » Lammas Zine

 
Consciousness Removal Project - Do You Ever Think It's The End Of The World?

Consciousness Removal Project
Do You Ever Think It’s The End Of The World? 

(2010)

Jaakko Teittinen, tammikuu 31, 2011
Siirry kommentteihin (2) tai lisää omasi

En voi sanoa tuntevani kaikkia post metal -genren hienouksia, mutta hyvän musiikin kyllä tunnistaa, oli sen puettua millaisiin vaatteisiin hyvänsä. Jermaine-yhtyeestä tutun multi-lahjakkuuden Antti Loposen Consciousness Removal Projectin kolmas tekele “Do You Ever Think It’s The End Of The World?” ilmestyi viime syksynä verkkojulkaisuna, ja täyttänee vaativammankin kuulijan kriteerit.

Dramaattisia vaihdoksia äänimaisemissa, kaukaista laulantaa ja iholle puskevaa karjuntaa, rauhallista ja voimakasta, hiljaista ja äänekästä. Kaavahan on tuttu, mutta Loponen on piristänyt kuumana käyviä post metal -markkinoita mm. vocoderilla, sellolla sekä saksofonilla, joka tuo musiikkiin hivenen häiriintynyttä Twin Peaks -tunnelmaa. Lisäelementit sopivat säästeliäästi annosteltuina mainiosti tähän kevyesti progehtavaan materiaaliin, eivätkä kuulosta lainkaan väkisin päälleliimatuilta, kuten erikoisuudentavoittelulla usein on tapana.

Viidellä biisillä on mittaa lähemmäs 50 minuuttia, joten kovin helpolla ei kuulijaa päästetä. Hittihakuisuus on materiaalista kaukana, mikä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö musiikista löytyisi paljon koukkuja. Mielestäni CRP:ssä toteutuu omakustannebändin kolme tärkeintä ominaisuutta, jotka hallittuaan mikä tahansa lafka voisi huoletta kiinnittää bändin rosteriinsa; a) selkeä ja persoonallinen näkemys musiikista ja b) kyky toteuttaa se c) kokonaisvaltaisesti yhtenäiseksi paketiksi. Toki tuohon voisi lisätä vielä esiintymisvarmuuden, mutten usko että tämä mikään ongelman kokeneilla keijoilla vahvistetulle livekollektiiville on. Ei kiireisille.

consciousnessremovalproject.bandcamp.com

Kommentit (2 vastausta) Kirjoita kommentti →

  1. Andy kirjoitti:

    talk boxia ei käytetty, mutta vocoderia kylläkin :)

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑