/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Teräsbetoni – Maailma tarvitsee sankareita » Lammas Zine

 
tb

Teräsbetoni
Maailma tarvitsee sankareita  (CD)
3/5

(24.11.2010)

Jouni Parkku, tammikuu 23, 2011
Siirry kommentteihin (-) tai lisää omasi

Vuonna 2003 näin ensimmäisen promokuvan Teräsbetonin “laihoista läskeistä”, enkä tuolloin arvannut bändin saavuttavan suosiota kahden vuoden päästä. Vuosi 2005 saapui ja Teräsbetoni olikin jo kaikkien huulilla. Tuolloin epäilin, ettei Teräsbetonin konsepti kanna kovinkaan montaa vuotta eteenpäin. Nyt on jo vuosi 2011, ja kuinkas kävikään; Teräsbetonin neljäs albumi on takonut metallitotuutta kansalaisten korviin jo hetkisen aikaa.

Manowarin lainailu jatkuu jo siis neljännen albumin verran. “Maailma tarvitsee sankareita” popsii samoja eväitä kuin ne kolme edellistäkin albumia ja bändi on muuttanut tyyliään yllättävän vähän. Miksi sen olisikaan tarvinnut tarkistaa linjaustaan, vaikka vitsi alkoi eltaantua jo toiselle albumille tullessa? No, kyllähän Teräsbetoni kokee onnistumisiakin. Biiseihin on helppo tarttua, mutta niihin on myös yhtä helppo kyllästyäkin. Nimikappale ja Jumalten usva ovat kyllä kenties parasta Teräsbetonia sitten debyytin, mutta on toki levylle päätynyt melkoista tuubaakin.

Lyyrisellä puolella tämä sankaripartio jänistää tosipaikan tullen, jolloin sanoituksista on tullut aivan karmeaa huttua. Mies on jo urpoilevaa uhoamista, mutta eipä sitä toisaalta edes voi ottaa täysin vakavasti, tuskinpa ottavat levyn tehneet metallisoturitkaan. Levyllä on myös pakollinen kaljanlanttauslaulu Metalliolut ja lyriikat ovat sen mukaiset.

Meissä jokaisessa asuu pieni hevisoturi. Yksilöstä riippuen se on enemmän tai vähemmän näkyvillä, ja sisäiseen laps… metalliwarrioriini Teräsbetonin uutukainen upposi yllättävän hyvin. En varsinaisesti riemuinnut levyn soidessa, mutta ne aiemmin popsitut eväätkin pysyivät kiltisti vatsalaukussa eivätkä pyrkineet samaa tietä ulos kuin mitä olivat sinne päätyneet. Kyllä tästä ainakin kaljamahaiset heavy metal warriorit kicksinsä saavat.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑