/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Atheist – Jupiter » Lammas Zine

 
atheist

Atheist
Jupiter  (CD)
3,5/5

(8.11.2010)

Jouni Parkku, tammikuu 14, 2011
Siirry kommentteihin (-) tai lisää omasi

Atheistin paluuta on jännitetty ristiriitaisin tuntein. Sen 90-luvulla julkaisemat levyt ovat nostattaneet odotukset paluualbumia kohtaan korkeiksi, jolloin “Jupiterin” on odotettu olevan joko progressiivisen death metallin lainkirjat uusiksi kirjoittava merkkiteos tai reunion-aallon vesittämää scheissea. Arvostelija nostaa nyt kädet ilmaan ja myöntää, että Atheistin ja koko progressiivisen death metallin hulppeimpiin hetkiin lukeutuva “The Unquestionable Presence” ei ole päätynyt kuunneltavaksi asti. En ehkä siis ole oikea henkilö arvostelemaan “Jupiteria” – tai sitten olen, ennakko-odotukset kun puuttuvat.

Atheist kuulostaa omanlaiseltaan. Kelly Shaeferin karkea huuto on jo itsessään poikkeuksellista nykydöödiksessä, mutta se on vain yksi erikoistemppu muiden joukossa. Atheist koreilee edelleen teknisyydellään, erityisesti erilaisilla kikkariffeillä ei anneta kitaristien sormille hetkenkään rauhaa. Koukkuja ja kikkoja ladataan pöytään runsaasti, eikä niistä ole toivoakaan selviytyä yhden syömiskerran aikana. Löysäilyyn ei ole varaa eikä Atheist siihen sorrukaan. “Jupiter” on progelevyksi myös epätyypillisen lyhyt, mutta vain puoli tuntia ja risat kellottava kiekko jää sangen kompaktiksi.

“Jupiteria” tosin leimaa yliyrittäminen, ja paikoin Atheist tuntuu soittavan teknisesti vain sen takia, että sen pitäisi todistella muille osaavansa tehdä teknistä dödöä. Raskaalla kädellä prosessoitu mopo karkaa helposti käsistä, mutta pääsääntöisesti Atheist hoitaa hommansa tyylikkäästi.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑