/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Burweed – S/t » Lammas Zine

 
Kuva: Burweed - S/t

Burweed
S/t 

www.myspace.com/burweed (2010)

Teemu Lahtinen, joulukuu 31, 2010
Siirry kommentteihin (1) tai lisää omasi

Joskus arvostelulevyt (varsinkin “pahviläpyskäpromot”) hautautuvat jonnekin laatikon pohjalle tai hukkuvat kokonaan. Burweedin omakustanne-EP:n löytyminen oli kuitenkin miellyttävä yllätys, sillä näin vahvaa post-metallia ei Suomessa ole taidettu levyttää sitten Calliston Noirin (tietysti jos ei Dead in the Waterin debyyttiä lasketa tähän mukaan).

Kuten nelikko itsekin myöntää, niin callistot ja cult of lunat on tutkittu tarkkaan ja Burweed kuulostaakin hyvin pohjoismaalaiselta, eikä vähiten tietynlaisen raakuuden – jota esim. jenkkijulkaisuilla harvemmin kuulee – takia. Toki on muistettava, että kyseessä on omakustanne, joten soundin raakuus johtuu osaksi pelkästään rahan puutteesta, mutta se ei kuitenkaan vähennä tämän EP:n arvoa tippaakaan. Toivonkin, että Burweed ei lähde liikaa puhdistamaan ja/tai pehmentämään äänimaailmaansa tulevaisuudessa, sillä siitä harvemmin seuraa mitään hyvää (vrt. Calliston Providence).

Musiikillisesti nelikko hiiviskelee melko perinteisiä polkuja yhdistellen post-rockin helisevää ujellusta doom metallin painostavaan atmosfääriin synnyttäen näin hybridin, jota post-metalliksi on totuttu kutsumaan. Nykyisen post-metal -trendin mukaan myös Burweed painottaa enemmän melodista puoltaan jättäen ilkeimmät ja kaikista painostavimmat runttaukset soittamatta, mutta mistään kevyesti keskellä päivää -hiplailusta ei kuitenkaan ole kysymys. Puhtaita vokaaleita ei onneksi kuulla, mutta jonkinlaista dynamiikkaa olisin silti vokalistikaksikon välille toivonut, sillä nyt on vaikea erottaa Lehtistä Raukolasta ja toisinpäin. Herrojen huuto on kuitenkin tarpeeksi mureaa, joten melko pienestä “kauneusvirheestä” on kysymys.

Kaiken kaikkiaan oikeinkin passeli päänavaus (taas yhdeltä) karhulalaisryhmältä. Ehkä enemmän rohkeutta ja sitä omien ääripäiden hakemista soppaan mukaan, niin maukasta tulee.

Kommentit (1 vastaus) Kirjoita kommentti →

  1. Burweed kirjoitti:

    http://burweedband.blogspot.com/ Kyseinen EP on ladattavissa kansitaiteineen blogspotista. Kokeilkaa copypastea latauslinkkiin jos ei muuten meinaa toimia.

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑