/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Paskan musan lähettiläät » Lammas Zine

 
Paskan musan lähettiläät

Paskan musan lähettiläät

He ovat täällä taas riesanamme.

Jaakko Teittinen, joulukuu 13, 2010     Siirry kommentteihin (1) tai lisää omasi

Lahtelaiset Paskan musan lähettiläät, eli Antti Vedenpää ja Olli Ripatti, ovat jo useamman vuoden näin Joulun alla järjestäneet kanssaihmisten harmiksi huonoa musiikkia julkituovia iltamia. Oli jo korkea aika udella mistä tässä kaikessa on oikein kyse!

Kuinka kauan paskan musan iltoja lahdessa on piedetty?

Olli: Tää on nyt…hmmmm, kuudes kerta. Viime vuonna oli 5-vuotissyndet ja nyt sitte jatketaan iha peruskaavalla.

AV: Joo, kuues kerta eikä loppua näy. Tai jos näkyy ni ei maha mitään. Se tosin tarkottas sitä että voitan lotossa, niin ei tätä paskaa enää tarvis rahan takia tehä.

Mistä idea paskan musiikin iltaan?

Olli: Molemmat oli perse auki, silloset tyttöystävät ilmeisesti odotti jotai joululahjoja ja rahat oli jostain kaavittava kasaan. Aateltiin sitten reippaina, työtä vieroksumattomina, miehinä repiä ne kasaan känniläisiltä.

AV: Ideahan tosiaan on saada joululahjarahat paskalla kasaan tekemällä mahollisimman vähän duunia.

Miten biisit päätyvät teidän soittolistoille? Minkälaisia kriteereitä paskalle musiikille asetatte?

Olli: Biisin pitää olla huono, vaivaannuttava ja semmonen, ettei sitä oo kauheen kiva kuunnella. Eli hupailumielessä tehdyt “huonot” biisit ei niinkään sovi, vaan idea on, että on oikeesti vähä ikävä meno.

AV: paskan musan määritelmä on selkeesti se, että se on tehty tosissaan ja siinä on tekemisen meininki ja kova yritys. Huumorimielellä tai tahallaan tehty paska musa ei sovi iltaan. Myötähäpeää ja ahistusta pitää olla.

Minkälaisia “muistoja” iltamista vuosien varrelta? Onko yleisöltä tullut palautetta?

Olli: No, onha sielt tullu lennettyä kesken iltaa pois, ku taisin nukahtaa johku pöytään. Iso liuta ihmisiä, jotka o tullu “hehee, täähä o hauskaa”-mielellä paikalle ja lähteneet naama norsunvitulla 20 min myöhemmin pois. Siitä saitte!!

AV: Moni on tullu tosiaan vuosien varrella uhoomaan että aion olla koko illan ja sitten on jo alle kahentunnin lähetty herne nenässä pois kun ei pannu kestä. Miettisen Hartsa taitaa olla ainut maksava asiakas, joka on ollu kaikissa illoissa ja ollu siellä itseasiassa enemmän kun me, koska yhtenäkin vuonna me taijettiin lentää ite pihalle ja Hartsa sitten reippaana miehenä soitteli levyjä loppuillan. Tarkkaan en muista kun oltii vähäsen päissään.

Millasta paskaa tänä vuonna luvassa yleisölle? Uusien julkaisujen suhteen kait tänä vuonna vähän hiljasta, kun Salarakkailta ei ole uutta materiaalia tullut eikä Tony Halmeeltakaan tarvinne postuumisti uutta rieskaa odottaa..?

AV: Tänä vuonna pitäydytään klassikoissa, mutta sen voin luvata että Tino Signin “Passi ja hammasharja” tulee, samoin @tak:iä ja Panic IC:tä. Myös Salarakkaat ja Halmeen Toni sekä Rami Renko on listalla.

Top5 paskimmat piisit

Olli: Niitä o niin paljo… Ainaki Halmeen “Painu pelle hiiteen”, se “Ihanaa, Leijonat Ihanaa” -teknoversio, Valmusen “Bussipysäkillä” o aika karmee ja noista suomalaisista euroviisubiiseist löytyy aika karmeaa kuraa.

AV: Omia suosikkeja on kyllä ehottomasti Timo T.A. Mikkosen “Joulun sydän”, Toni Halme featuring Veronica “Tahdon olla sulle hyvin hellä”, Donny Olkkolan “Pusujen planeetta”, Rami Rengon “Komppi tulee tunturista” ja Matti Nykäsen versio kappaleesta “Moottoritie on kuuma”.

Sekin on muuten hauska kuriositeetti, että meitä on pyyetty tekemään tää sama muissa kaupungeissa. Pitäs varmaan tehä kun lupasivat maksaa. On vaa ollu sevverta laiska meno ettei oo jaksanu lähtee, mutta ehkä tossa ens vuonna sitten tehääki jo kiertue. kyllä ihmiset on sitten vitun tyhmiä!

Paskan musan ilta Lahen Torvessa 15.12.2010, liput 3 euroa.

Kommentit (1 vastaus) Kirjoita kommentti →

  1. Anssi kirjoitti:

    Huhhuh! Tsekkasin tämän artikkelin innoittamana Toni Halmeen Painu Pelle Hiiteen -biisin ja voin kyllä todeta, että se todellakin on jäätävin koskaan kuulemani coverin pökäle.

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑