/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Crystalic – Persistence » Lammas Zine

 
Kuva: Crystalic - Persistence

Crystalic
Persistence 
4/5

Tomi Mäenpää, joulukuu 13, 2010
Siirry kommentteihin (1) tai lisää omasi

Crystalic on varmaan monelle kotimaista death metallia seuraavalle tuttu yhtye. Vuonna 1998 perustettu yhtye on kerennyt takomaan kiitettävän määrän keikkoja ympäri Suomea, muutaman demon, ja kaksi pitkäsoittoa. Nyt pureudumme toiseen täyspitkään, kyseessä on siis tänä vuonna omakustanteena julkaistu “Persistence”.

Niin kauan kuin muistan Crystalicia kuunnelleeni, ovat Death-vaikutteet kuuluneet  yhtyeen soitosta, ja positiivisella tapaa. Ja näin on myös “Persistence” albumin kanssa. Levy alkaa noin puolen minuutin pituisella akustisella kitaraintrolla, jonka jälkeen lyödäänkin heti nyrkillä naamaan. Levy pitää sisällään paljon vauhdikasta paahtamista, mutta onneksi myös monipuolisuuden nimissä ollaan tajuttu välillä hillitäkin sitä kaasujalkaa. Homman nimi on death metal, melodinen ja tekninen sellainen, ja sen Crystalic osaa.

Levyllä on paljon hyvänkuuloisia riffejä ja melodioita, hitaammissa osuuksissa mehustellaan usein tappiin asti hiotun kuuloisilla leadkitaroilla, ja mahtuuhan kiekolle yksi instrumentaalikappalekin, joka toi ainakin allekirjoittaneelle mieleen Judas Priestin “Before The Dawn” ja Hammerfallin “Always Will Be” balladien sekoituksen, tosin ilman niitä vokaaleita. Laulupuoli on myös hyvin hallussa, Lassen voimakas korina, sekä paikoitellen hieman puhtaammat vokaalit tekevät hyvää Crystalicin ulosannille. Puhtaammista lauluista tuli jossain kohtaa mieleen vanhempi Iced Earth, tiedä sitten miksi, mutta ei se ainakaan huono asia ole. Perkele.

Soitto on ihailtavaa ja ammattitaitoista, mutta Persistencen suurin ongelma tuntuu olevan sen tasapaksuisuus. Jotenkin vain ne ns. “hittikappaleet” loistavat poissaolollaan. Siksi kappaleiden samankaltaisuus tuppaakin käydä välillä kyllästyttämään. Mutta ennen kuin kukaan vetää herneitä nenään, niin sanonkin, että levyn kovin kappale löytyy levyn loppupuolelta. Lähes 9 minuuttinen “Too Dark To See” on erittäin vakuuttava kappale ja onnistuu pitämään otteessaan alusta loppuun asti.

Kaikista pienistä “vioista” huolimatta, uskallan suositella Persistenceä kaikille Deathin ja melodisemman sekä teknisemmän death metallin ystäville. Ja kuten eräs tuntematon mies aikoinaan sanoi; “Let The Metal Flow”.

Kommentit (1 vastaus) Kirjoita kommentti →

  1. Slobber kirjoitti:

    Aivan loistava levy kaikinpuolin. Toiseksi “hitiksi” Too Dark To Seen kanssa nostaisin levyltä Wall Of Sanityn, vaikka ei ne muutkaan huonoja ole. Vuoden metalli-lätty, kirkkaasti! ROCK!

Jätä kommentti

*

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä. Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Sivun alkuun ↑