Lappeenrantalaisten ja joensuulaisten laatuaikaa porilaisten keskellä.

Anal Thunder, Civil Abuse
Baarikaappi, Pori 26.11.2010.

Hämmentävän megaviihdeviikonloppunsa toisena päivänä allekirjoittanut ehti jo sekoilla päivistä ja kuvitteli elävänsä lauantaita, vaikka tosiasiassa kyse olikin vain perjantaista. Hämeenlinnan pojan porilainen turboviikonloppu tarkoitti Jätkäjätkien keikan aiheuttamasta hurmoksesta toipumista ja uusien seikkailujen aloittamisesta. Tällä kertaa uudet seikkailut tarkoittivat Anal Thunderin ja Civil Abusen keikkaa Baarikaapissa.

Tapojeni mukaisesti olin ajoissa paikalla. Ehkä turhankin ajoissa, sillä sain viettää aikaa jonkin kummallisen elokuvan ja jukeboxin antimien parissa. Kyllähän tuo kannatti, sillä törmäsin elämäni ensimmäiseen Volbeat-kappaleeseen, joka iski meikäläiseen ns. täpönderillä. Sen kun vielä tietäisin, mikä kyseinen kappale oli nimeltään.

Illan aloittanut Civil Abuse on se bändi, jonka setistä en nähnyt Töminässä sekuntiakaan VR:n töppäilyjen vuoksi. Civil Abuse on myös se bändi, jota puolet tuttavistani on käynyt kuuntelemassa Myspacesta. Civil Abuse on se bändi, jota minä en ole käynyt ennakkoon kuuntelemassa Myspacesta. Civil Abuse on siis se bändi, joka oli minulle täysin tuntematon.

Civil Abusea koittelivat pieni tekninen ongelma Nikon kitaran kanssa ja Okun kiukutteleva kitarahihna. Näistähän ei nelikko lannistunut, vaan ensimmäisen mainitun ongelman ilmaannuttua alkoi vääntämään kantria. Mutta Civil Abuse ei siltikään kyennyt täysin vakuuttamaan meikäläistä, vaikka ihan pätevänkuuloista mekkalaahan Civil Abuse lyhyillä ja aggressiivisilla biiseillään sai aikaan. Päätin panostaa yhtyeen seiskatuumaiseen, ihan tukeakseni joensuulaisbändiä ja kokeillakseni, toimisiko Civil Abuse kotioloissa paremmin. Ja vaikka ei toimisikaan, niin tunnistaisinpa varmaan muutaman laulunkin seuraavan kerran, kun bändin näen keikalla.

Tämänkertainen, halvan viinin katkuinen rautaisannos anaalimyrskyä jäi tällä kertaa valitettavan vähäiseksi. Ihan kuin bändi ei olisi päässyt edes alkuun lyhyen settinsä aikana, ja uuden levyn biisejäkin taisi tulla melko vähän. Eipä sillä, kyllä bändi sai silti kansaan liikettä. Kaljaa lenteli, mutta sehän ei taida olla mitenkään kummallista Anal Thunderin ollessa kyseessä. Yleisön ja bändin välinen kommunikaatio pelasi, vaikka mistään syvällisestä ei tietystikään jutusteltu. Ainakin Anal Thunder vältti klassisen etikettivirheen ja muisti, missä kaupungissa sattuu soittamaan. Olli Lindholmille terveisiä! Jatkot aiottiin pitää Bar Kinossa, jossa olin juuri edeltävänä iltana käynyt Jätkäjätkiä ja paikallisia teinejä moikkaamassa. Siitä en sitten tiedä, menikö kukaan oikeasti tuona iltana Kinoon vai oliko siellä koko Anal Thunderin miehistö hörppimässä cosmopolitaneja. Itse keikka oli ehkä lievä pettymys, mutta meno oli silti huimaa ja fiilikset olivat jälleen korkealla.

Ps. Se Volbeat-kappale oli A Moment Forever.

Löydät nämä kuvat myös Flickr-palvelusta.

Tagit: , , ,