/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Hero Dishonest, Fun ja Left Cold Hämeenlinnassa » Lammas Zine

 
Kuva: Hero Dishonest, Fun ja Left Cold Hämeenlinnassa

Hero Dishonest, Fun ja Left Cold Hämeenlinnassa

Kylmettyneiden sankareiden epärehellistä hauskanpitoa keskellä loppusyksyistä teollisuushelvettiä.

Jouni Parkku, marraskuu 9, 2010     Siirry kommentteihin (1) tai lisää omasi

Hero Dishonest, Fun, Left Cold
Hämeenlinna 6.11.2010

Hero Dishonest on ollut viime aikoina ahkerana. Uuden levyn julkaisun lisäksi sekopääkvartetti on ehtinyt myös hieman keikkailla Funin kanssa, joka on myös julkaissut uuden levyn. Näiden sekoboltsikarnevaalien Hämeenlinnan osakilpailun tapahtumapaikkana oli hämeenlinnalaisen Left Coldin treenikämppä, joka sijaitsi keskellä erästä hämeenlinnalaista teollisuushelvettiä. Lähdin liikekannalle hyvissä ajoin parin kaverin seurassa, mutta ajoissa oleminen kostautui. Paikalle saapuessamme ketään ei ollut vielä paikalla ja paikka oli tarpeeksi syrjässä että minnekään muuallekaan olisi viitsinyt enää mennä. Kaiken lisäksi ulkona oli perkeleellisen kylmä, mutta tilanne saatiin ratkaistua futista pelaamalla, eli käytännössä potkimalla tyhjää (jonkun jo aiemmin hylkäämää) Danone-jogurttipurkkia. Ainakin siinä pysyi lämpimänä. Aikaansa sai kulutettua myös roudaria leikkien.

Isäntäbändi eli Left Cold aloitti puolitoista tuntia ilmoitettua ajankohtaa myöhemmin, vaikka eipä tuo lainkaan haitannut. Left Cold esiintyi kolmimiehisenä, koska näiden basisti oli “juoksemassa maratonia New Yorkissa”. Kyllähän basistin puuttumisen huomasi hieman ohuesta yleissoundista, mutta ei se dramaattisesti fiilistä latistanut. Setin lyhyys (vain muutama biisi) latisti hieman enemmän, eihän noin lyhyessä ajassa päässyt edes menoon mukaan. Parempi kuitenkin näinkin kuin ei ollenkaan, vaikka keikka jäikin selkeästi heikommaksi kuin viikkoa aiemmin näkemäni keikka Lighthouse Orch… Projectin lämppärinä.

Fun oli ihan hauska bändi. Edellisvuoden Puntalassa näin bändin ensimmäistä kertaa, ja silloin ei kolissut. Siihen saattoivat toki vaikuttaa väsymys ja harvinaisen hienot festarikelit, mutta nyt upposi paremmin. Eihän yhtyeen sätkivä noise rock ollut minulle kovinkaan tuttua, joten keikan anti oli siltä osin laiha. Tilanteen voi toki korjata esimerkiksi yhtyeen tuotantoon tutustumisella jälkeenpäin. Siinä missä Left Cold pärjäsikin tämän keikan ilman basistia, ei olisi Funin keikasta tullut yhtään mitään ilman tuota matalien taajuuksien mestaria. Soitanta oli juurevaa ja välistä tuntui, että jopa plektra oli turhaa hifistelyä.

Kyllähän se on myönnettävä, että Hero Dishonest ei toimi kotioloissa aivan yhtä hyvin kuin mitä se toimii livenä. Bändin maaninen livetaika toimii nimenomaan näillä pienemmillä keikoilla, joissa tunnelma on intiimimpi. Esimerkiksi edellisvuoden Ämyrockissa soitettu keikka ei oikein lähtenyt käyntiin, kun bändi oli kaukana lavalla. Silloin Herojen ja yleisön välillä oli pari metriä ja siinä välissä oli lisäksi aita. Nyt meno oli sen verran hikistä, että ulos mennessä tuntui siltä kuin olisi tullut saunasta. Vellun lavapreesens taas oli omaa luokkaansa, ja onhan äijä myös hemmetin kohtelias, kun kesken ryöpytyksensä huomauttaa auki olevista sepaluksista. Luulin, ettei mies tekisi mitään eriskummallisia temppuja, kunnes tämä päätti ryömiä maton alle. Tuon lähes koko lattian peittävän ja vaarallisesti edestakaisin liukuvan maton alta ei ole ilmeisesti lakaistu vähään aikaan, vaan eihän se tuota epärehellistä sankariamme lainkaan haitannut. Meno oli muutekin kaikin tavoin kaukana väsähtäneestä. Ei olisi uskonut, että bändi oli juuri ajanut satoja kilometrejä Rovaniemeltä.

Meno oli kaikin puolin railakasta, jopa siinä määrin, että päätin siirtyä kameroineni hieman sivummalle Herojen keikan loppuvaiheilla. En halunnut testata kamerani vedenpitävyyttä kaljalla. Keikkapaikan tilavuushan oli noin 20 neliömetriä, ja jengiä oli tarpeeksi tilan täyttämiseen; eräänkin paikallisen crustibändin jäsenistö oli edustettuna kokonaisuudessaan, samoin erään sairiolaisen punk-orkesterin miehistöä. Tupa oli siis täysi, mutta kenenkään ei tarvinnut murjottaa ulkona pakkasessa. Erittäin lämminhenkinen tapahtuma siis kyseessä, saisi näitäkin olla Hämeenlinnassa useammin.

Löydät nämä kuvat myös Flickr-palvelusta.

Kommentit (1 vastaus) Kirjoita kommentti →

  1. jake kirjoitti:

    “Erittäin lämminhenkinen tapahtuma siis kyseessä, saisi näitäkin olla Hämeenlinnassa useammin.”

    KOMP!

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑