/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Deerhunter – Halcyon Digest » Lammas Zine

 
Kuva: Deerhunter - Halcyon Digest

Deerhunter
Halcyon Digest  (CD)
4/5

(28.9.2010)

Mikael Koskimaa, marraskuu 3, 2010
Siirry kommentteihin (1) tai lisää omasi

Atlantalaisen Deerhunterin musiikin kuvailemisen voisi aloittaa monesta eri suunnasta, niin vahvasti se edustaa vallalla olevaa paradoksaalisuutta, jossa mihinkään genreen kuulumattomuutta väritetään hyvinkin tarkalla tyylien nostalgisoinnilla. Tässä tapauksessa kaiholla kaivetaan esiin 50- ja 60-luvun vivahteita, kenkiin tuijottelua, ambient-punkia ja tietenkin pop-elementtejä, jotta pala saataisiin nielaistua. Kaiken taustalla on kuitenkin nokkamies Bradford Coxin määrätietoisuus tai itsepäisyys, jota kuvastaa se, että bändi voi ottaa täysin uuden suunnan kuulostaen kuitenkin Coxin aivoilta.

“Halcyon Digest” on edeltäjäänsä (“Microcastle”) riisutumpi siinä mielessä, että psykedeliaa ei luoda efekteillä vaan minimalistisemman ja orgaanisemman äänimaailman kautta. Se on rohkea, kypsä ja onnistunut ratkaisu. Muutoksesta kertoo heti levyn avaava sumuinen balladi Earthquake, joka muistuttaa Coxin Atlas Soundista. Helpoiten sisään päästävät puhtaampi pop-kappale Revival, ja levyn ehkä kirkkain tähti Desire Lines, joka on rakenteeltaan kuin edellisen levyn kaksijakoinen Nothing Ever Happened. Aluksi lauletaan, sitten soitetaan.

Levyn sanoituksellisiin teemoihin kuuluu vanheneminen, ja se näkyy myös tekemisessä. Kun uskoo siihen mitä tekee, uskaltaa päästää irti ja kuuntelijat lähemmäksi. Ja se onkin ainoa tie, kun ollaan luomassa juuretonta ilmassa roikkuvaa palasta. Jossain vaiheessa on irrotettava ote. Ehkä siksi laulaminen lopetetaan aina ennen kolmea minuuttia, jotta loppuaika voitaisiin katsella kuinka se leijuu.

Kommentit (1 vastaus) Kirjoita kommentti →

  1. Jaakko Teittinen kirjoitti:

    Pakko tykätä, ku on niin upeesti kirjotettu arvio, että melkee herkistyy ja tekee mieli kuunnella Pixiesiä… harmi ku ite musiikki ei lähe sitte millää!

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑