Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Nazca – Out » Lammas Zine

 
Nazca – Out

Nazca
Out  (CD)
3,5/5

(14.5.2010)

Jaakko Teittinen, lokakuu 29, 2010
Siirry kommentteihin (-) tai lisää omasi

Kumma on ihmismieli. Kun muutama kuukausi sitten sain kuultavaksi suomalais-norjalaisen Nazcan kolmannen albumin “Out”, täytti mieleni harmitus ja levy jäi odottelemaan ns. “parempia aikoja”. Parempien aikojen tullessa levy tuntuu kuin uudelleensyntyneeltä, eikä ensitapaamisen harmituksen aiheuttajista tunnu olevan jäljellä merkkiäkään. Poissa ovat demomaiset biisit, häiritsevä laulu ja ankeat soundit. Olinkohan kuunnelut oikeaa levyä?

“Out” ei sovi kiireiseen tai hektiseen kuunteluhetkeen, mikä saattaa olla yksi syy noihin edellämainittuihin tunnetiloihin. Vaikka musiikki ei mitenkään liian rauhallista ole, niin suht minimalistinen ulosanti vaatii keskittymään itse materiaaliin. Yksinkertaisen pinnan alta löytyy hienoja sävellyksiä, ja jostain kumman syystä tönköltä vaikuttanut laulukin toimii kokonaisuudessa mahtavasti. Joy Division on ehkä turhan ilmeinen vertailukohta, ja vaikkei ihan Ian Curtisin lietsoman masennuksen asteille päästäkään, niin kyllä tässä paljon samaa on.

Nazca on vuonna 1997 perustetuksi bändiksi onnistunut välttelemään julkisuuden valokeiloja suhteellisen lahjakkaasti, sillä vasta tämän kolmannen levyn myötä se tuntuu tulleen suuremmalle yleisölle ensi kertaa vastaan, itseni mukaan lukien. Eväitä kyllä suuremman yleisön tietoisuuden nousemiseksi kyllä on, ja genren saadessa vahvempaa jalansijaa jälleen Suomessa, voisi Nazca hyvinkin saada ansaitsemaansa huomiota Silent Screamin sun muiden toisen (vai kolmannen?) aallon goottipunk-bändien vanavedessä, siitäkin huolimatta että Nazcalla gootti-vaikutteiden sijasta kuullaan paikoin western-henkistä menoa. Positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan.

Tägit:

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑