Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Time To Burn – Is.Land » Lammas Zine

 
Time To Burn – Is.Land

Time To Burn
Is.Land  (CD)
4,5/5

(1.10.2007)

Jaakko Teittinen, lokakuu 27, 2010
Siirry kommentteihin (-) tai lisää omasi

Raskas, surumielinen, murskaava. “Is.Land” murentaa ihmismielen siinä missä ikuisuuksilta tuntuva kaamos.

Luovan tauon jälkeen lavoille palannut ranskalainen Time To Burn julkaisi yhden post-metal/sludge-genren merkkiteoksiksi noussevan albuminsa “Is.Land” jo lokakuussa 2007. Sen syvemmin alaan tutustumatoman on tietysti rohkea väittää lähes tuntemattoman bändin tekelettä “mestariteokseksi”, mutta sellaiselta se omaan korvaan kuulostaa. Tunnelmat levyä kuunneltaessa on vähän samanlaiset, kun pg.lostiin törmätessä jokunen vuosi sitten; vähän vieraamman tyylisuunnan edustaja tuo materiaalin esiin sellaisessa muodossa, että tätä haluaa ehdottomasti kuulla lisää!

Levyllä kuultava musiikki ei ole ehkä niin teknistä eikä laulu niin helvetin syövereistä kumpuavaa, kuin brutaaleiksi mainostetuilla äärimetallibändeillä, mutta Time To Burn korvaa nuo puutteet paremmalla tunnelmalla ja toimivammilla biiseillä. Yhtye yhdistelee musiikissaan useita sellaisia elementtejä, jotka normaalitilanteessa aiheuttaisivat hylkimisreaktion, mutta oikeassa ympäristössä ja suhteessa kaoottiset riitasointuriffit ja lähes kirkumiseksi kehkeytyvä huuto toimivat hyvin yhteen suoraviivaisempien kaahaus- ja junttauskohtien ja toisaalta rauhallisempien instrumentaalirakentelujen ja laulumelodioiden kanssa. Kielisoittimet ovat niin kovalla, että kaikki muu niiden ympärillä – laulu ja rummut mukaanlukien – tuntuvat vääristyvän. Itseä Is.Landissa miellyttääkin jyhkeiden kitaravallien ja ankean tunnelman lisäksi juuri tuo breachmainen “likaisuus”, mitä genren trendikyydestä huolimatta ei vielä turhan usein tule vastaan.

Niin, ja syy miksi tätä jo useamman vuoden vanhaa albumia nyt arvioidaan, löytyy tietysti ranskalaisten parhaillaan käynnissä olevasta lyhyestä visiitistä; nopeimmat ehtivät vielä tänään bändin Helsingissä näkemään. Ainakin alan diggareille erittäin suositeltu menovinkki, sillä muutaman vuoden päästä bändi onkin varmasti mahdollista bongata jakamassa luokkaa isompia lavoja Neurosisin ja Cult of Lunan kanssa.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑