/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:

Sekaannus / Abortti 13 – Vapaa vai elossa? » Lammas Zine

 
Kuva: Sekaannus / Abortti 13 – Vapaa vai elossa?

Sekaannus / Abortti 13
Vapaa vai elossa?  (7")
4/5

(16.6.2010)

Jouni Parkku, syyskuu 19, 2010
Siirry kommentteihin (2) tai lisää omasi

Tällä levyllä ei soiteta herkkää iskelmää tai poppia. Jo 80-luvulla aikansa meuhkanneet Sekaannus ja Abortti 13 ovat molemmat jo kertaalleen hajonneet, mutta tehneet paluun viime vuosien aikana. “Vapaa vai elossa” –nimellä kulkeva splitti ei ole kummankaan paluulevy, sillä molemmat ovat jo tahoillaan julkaisseet materiaalia. Tämä seiskatuumainen oli siis vain ajan kysymys.

Molemmat yhtyeet kuulostavat verrattain hitailta, soittavathan ne vanhan koulun hardcore punkkia. Bändit eivät seuraa nykyaikaa, vaan pysyttelevät tiukasti ja uskollisesti siinä, mikä on niille itselleen tärkeää. Muusikot eivät ole enää poikia, soittotaitokin on kehittynyt 80-luvulta. Biisien sanoma on ajankohtainen, olivatpa nämä biisit sitten kirjoitettuja vuonna 1985 tai 2010. Kolmesta Sekaannuksen biisistä Tienvarsipommi upposi meikäläiseen parhaiten.

Abortti 13:n biisit jatkavat sillä samalla linjalla kuin “Viimeinen verilöyly” –seiskan kappaleet, mutta tällä kertaa mukana on pari uuttakin biisiä. Abortti 13 soittaa myös coverina SS Decontrolin Boiling Point –kappaleen, joka on tosin saanut uudeksi nimekseen Kadonnut sairaanhoitaja löytyy. Yleisesti voitaneen sanoa yhtyeen otteen olevan jopa löysä, mutta sopivalla tavalla. Tapsa ei nimittäin kauheasti ota laulamisesta paineita, mutta eipä tarvitsekaan! Aborttien puoli puhuttelee meikäläistä enemmän, varsinkin Abortti 13:n mitalla hidasta päätösbiisi Laumasielujen valtakunta. Tämä on sitä musiikkia, jonka mahtavuutta ei mitata teknisillä saavutuksilla. Hyvä niin.

Tägit: , ,

Kommentit (2 vastausta) Kirjoita kommentti →

 1. en voi ymmärtää miten bändin nimi voi olla Abortti. Ettekö tiedä mitä abortti tarkoittaa vai mitä?

  Jos tiedätte, miten voitte olla niin hulluja?

  Jos haluatte tietää enemmän abortista kannattaa käydä:

  http://oikeuselamaan.org
  tai
  http://aborttiwiki.oikeuselamaan.org

 2. samael kirjoitti:

  Voisin kysäistä että entäpä jos vaikka 14 vuotias tyttö raiskataan, tulee raskaaksi ja näin poispäin. Pitääkö tytön kärsiä rankka synnytys vielä tuon raiskatuksi tulemisen päälle ja sitten vaikkapa antaa lapsi adoptoitavaksi? se lapsi muistuttaisi ikävästä tapahtumasta koko lopun ikään. Eikä nyt sitten mitään “jokainen lapsi on Jumalan lahja” kommentteja.

  T: Itsekkin kristinuskon tunnustava mutta järjen ja inhimillisyyden päässään pitävä ihminen.

Jätä kommentti

Lammas Zine extended

Tilaa Lammas Zine uutiskirje

Tilaamalla Lammas Zinen uutiskirjeen, saat sähköpostiisi päivittäin katsauksen lehdessä julkaistuista uusista artikkeleista.
Uutiskirje on toteutettu Googlen FeedBurner-palvelulla.

© 1999-2010 Lammas Zine. Sivuston sisältö on lisensoitu Creative Commons -lisenssillä.

Sivun alkuun ↑