/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:
Kuva: Tukkanuotta – Huomenta suoli

Tukkanuotta
Huomenta suoli (EP)

Stay Heavy Records (3.3.2010)

Kuuntele: Myspace Osta: Osta CDON:ista

Bändi, jonka nimi on Tukkanuotta, ei saa minua ainakaan syttymään. Vaikutus onkin lähinnä päinvastainen, ja bändiä kohtaan voi aistia lievää ylenkatsomistakin ennen kuin levy on kertaakaan eksynyt edes soittimeen asti. Itseäni häiritsee bändin huumori ja “hauskat” taitelijanimet. En ole tiukkapipo, mutta tämä on oikeasti aika väsynyttä huumoria, mutta unohdetaanpa nuo ulkomusiikilliset ansiot, eihän noita sanoituksia kukaan muutenkaan kuuntele. Voihan ne toki jättää lukemattakin, ja antaa musiikin puhua.

Tuokkanuotan death metal nimittäin sitten puhuu, tai paremminkin kärisee päin kuulijan naamaa. Tukkanuotta on ehkä sittenkin perusteltu nimivalinta, sillä tämän musiikin tahdissa tukka heiluu, ja jos tukkaa ei ole päässä, niin se kasvaa tämän vartin aikana kunnon hevipiiskaksi. Tämänkaltaisella musiikilla on äärimmäisen helppoa tehdä geneeristä paskaa, mutta Tukkanuotta väistelee nämä karikot. Saatekirjeen mainitsemat “ongelmanuoririffit” potkivat, rummut nakuttavat hektisesti, melodiat purskahtavat visvaisesti ja tuolla visvalla on biisitkin saatu pysymään läjässä. Tällä levyllä ei juurikaan herkistellä, vaan annetaan tukkapöllyä. Progressiivisuuttakaan tämä yhtye ei harrasta, vaikka biisit itse pysyvätkin melko monipuolisina ja kiinnostavina. Emo tee demo -viisun vaikutusta elävän yleisön edessä ei varmaan tarvitse paljoa arvailla.

Kokonaisuutena “Huomenta suoli” on varsin mallikas levy, joita soisi ilmestyvän nykyään enemmän. Metallimusiikin tarjonnan kasvaessa bändien pitää erottua yhä räikeämmin, ja Tukkanuotta tekee sen sanoituspuolellaan. Eli jos visvainen ja huumoripitoinen death metal maistuu, niin kyllä Tukkanuotta–nimi kannattaa painaa mieleen.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti