/  Rekisteröidy
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta:
Kuva: Shining – Blackjazz

Shining
Blackjazz (CD)

Indie Recordings (18.1.2010)

Kuuntele: Myspace Spotify Osta: Osta CDON:ista

Norjalaista Shiningia ei voi laveallakaan katsantokannalla sanoa ihan tyypillisimmäksi bändiksi; neljästä jazz-muusikosta koostuva orkesteri soittamassa metallia. Lähtökohdat tätä bändin viidettä täyspitkää kohtaan ovat siis vähintäänkin mielenkiintoiset.

Termi “blackjazz” sai aluksi toivomaan jotain Bohren & der Club of Gore -tyyppistä synkkää ja raskasta tunnelmointia, mutta pian kävi selväksi, että ihan ehdasta rokkibändistä tässä on kyse. Saatekirjeessä bändiä mainostetaan Pattonin ja esim. Dillinger Escape Planin ystäville, mutta vaikka tiettyä pattonmaista päättömyyttä musiikista löytyykin, tulee blackjazzista enemmän Ministry tai vastaava suoraviivaisempi industriaalirock mieleen, mikä johtuu varmasti hyvin pitkälti levyn konemaisista soundeista, sekä välillä kovasti säröterystä laulusta. Soittajien jazz-tausta kuuluu erittäin monipuolisena ja taitava soitintyöskentelynä, mikä onkin ehkä mielenkiintoisinta levyllä. Biiseissä on (free)jazzmaista rönsyilyä, joten mihinkään tiettyyn juttuun on vaikeuksia tarttua, lähinnä levy menee juuri tuota soitintyöskentelyä tarkkaillessa ja ihaillessa. Kuulostaisikohan Circle tältä, jos olisi kasvanut vuonojen maassa?

Shining tekee omanlaista, jotain teknisemmän metallin, industrialrockin ja progehevin hämärästä kulminaatiopisteestä kumpuavaa musiikkia, mikä on jo saavutus sinänsä. Levyn alkupuolen edetessä vokalistivoittoisemmin, siirrytään kolmen ensimmäisen biisin jälkeen hieman instrumentaalivetoisemmalle osastolle, mikä tuntuisikin sopivan bändille paremmin; laulut ei sytytä missään vaiheessa, varsinkin runsaas säröefektin käyttö alkaa ärsyttämään, eikä kaikesta näppäryydestä ja osaamisesta huolimatta musiikista löydy esim. mihin tahansa Pattonin projektiin verrattuna tarpeeksi nyansseja, pystyäkseen tekemään yhtään pysyvämpää vaikutusta.

Kommentit (Ei vastauksia) Kirjoita kommentti →

Jätä kommentti